Παπαθεοδώρου: «Ηταν δεδομένο ότι θα δεχόμουν»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τα νέα του καθήκοντα, την ανάληψη των ηνίων της εθνικής ομάδας των Εφήβων, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόταση της Ομοσπονδίας αποτελεί τιμή,αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη Νέα Κηφισιά και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να ανέβει η ομάδα.

Αναλυτικά:

«Ηταν μια πρόταση που μου έγινε από την ομοσπονδία και ήταν κάτι το πολύ τιμητικό για εμένα. Ηταν δεδομένο ότι θα δεχόμουν. Υπάρχουν φιλοδοξίες, γνωριστήκαμε με τα παιδιά, κάναμε και την πρώτη μας προπόνηση.

Το πλάνο που έχει τεθεί, αφορά το κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους τεχνικούς των Εθνικών ομάδων, υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα που τέθηκε σε λειτουργία. Βασικός στόχος είναι να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, όπου θα ανδρώσουν την ανδρική ομάδα. Είμαστε πάντα στις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης κι έχουν βγει πολλοί παίκτες. Υπάρχει ένα πλάνο που θα ακολουθήσουμε σε συνεργασία με την πρώτη ομάδα.

Τα παιδιά αρχικά θα πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα. Να σέβονται και να καταλάβουν το βάρος της φανέλας, έτσι ώστε στη συνέχεια να μάθουν να έχουν σεβασμό της φανέλας όποιας ομάδας αγωνίζονται.

Η Εθνική Εφήβων είναι το μεταίχμιο πριν την ενηλικίωση των παιδιών, πριν μπούνε στο επαγγελματικό μπάσκετ”.

Για τον αν σκέφτεται να καλέσει κι άλλα παιδιά κι αν ξεχωρίζει κάποιο παίκτη: “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά παιδιά που είναι στον προθάλαμο της τελικής 12άδας, δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον. Αυτές οι ηλικίες είναι αρκετά ευαίσθητες. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερες συναντήσεις και προπονήσεις, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Σε όλες τις φουρνιές υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν. Κι αυτή η φουρνιά έχει ταλέντα, όπως και στην Παίδων. Σίγουρα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το ταλέντο που έχουν, αλλά θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στη νοοτροπία τους”.

Οσον αφορά στην ΑΕΝΚ και την προσπάθεια ανόδου στην Α1: “Το πρωτάθλημα είναι αρκετά αμφίρροπο. Εχουν μείνει πέντε παιχνίδια και υπάρχουν παιχνίδια μεταξύ των τριών κι άλλα σημαντικά που ίσως επηρεάσουν την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Το κομμάτι της έδρας είναι σημαντικό, ειδικά εδώ που έχουμε φτάσει. Αν κρατήσουμε την έδρα μας και κάνουμε ένα εκτός, θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι πραγματικά δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα. Υπήρχαν άλλες χρονιές, που οι ομάδες που ήταν πρώτες είχαν ξεφύγει πολύ από το δεύτερο”.

Οσο για το αν θεωρεί πως ένας ξένος θα πρόσφερε θέαμα και θα έφερνε κόσμο στα γήπεδα: “Δεν νομίζω πως θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Ισως μίκρυνε κάποια προβλήματα, αλλά θα προτιμούσε να βρεθούνε πιο ουσιαστικές λύσεις. Τα οδοιπορικά έχουν σταματήσει και υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν έχουν πως να μετακινηθούν. Είμαι απαισιόδοξος για του χρόνου και δεν ξέρω κατά πόσο οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα, όχι να προσελκύσουν ξένους, αλλά καλούς Ελληνες παίκτες.

Νομίζω πως υπάρχει πιο σωστός δρόμος για να προσελκύσεις τον κόσμο. Μπορεί να βοηθήσει αν βάλουν ομάδες παιδιά από την περιοχή από τα εφηβικά, να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ο κόσμος π.χ. της Αμαλιάδας πιστεύω ότι από τους φίλους κι από τους γνωστούς θα έφερνε πιο πολύ κόσμο για ένα παιδί της περιοχή, παρά για ένα ξένο που δεν θα έχει δέσιμο με τον κόσμο της περιοχής. Αυτό θεωρώ είναι πιο ουσιαστικό”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Ευρωλίγκα και την πορεία των ελληνικών ομάδων: “Πέρασαν δύσκολες φάσεις οι ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο δυνατός στο κομμάτι της ψυχολογίας. Έχει δύο παιχνίδια και πιστεύω θα τα κερδίσει και τα δύο, είναι πιο υγιείς. Ο Παναθηναϊκός, έχει νέους παίκτες, νέο προπονητή, άλλη φιλοσοφία και δείχνει να παίζει καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο προβληματικός. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Αν περάσει στους “8” θα είναι μεγάλη επιτυχία».