Παπανικολόπουλος: «Μεγαλύτερο κίνητρο, ο στόχος δεν αλλάζει»

«Η ήττα σίγουρα μας στενοχώρησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας έριξε ψυχολογικά. Το αντίθετο θα έλεγα, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο για να επανέλθουμε στις νίκες την Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση o στόχος μας δεν αλλάζει, και είναι να παίζουμε κάθε αγωνιστική για τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο». Αυτά τόνισε ο Αποστόλης Παπανικολόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την πρώτη ήττα του Έσπερου ΑΟΠΑ στο πρωτάθλημα.
 
-Τι ακριβώς συνέβη στο παιχνίδι με τον Οίακα; Ηταν όντως ανώμαλη προσγείωση η ήττα, με την έκταση που πήρε το σκορ;
«Στο Ναύπλιο δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι κυρίως πνευματικά για έναν τέτοιο αγώνα, με αποτέλεσμα ο Οίακας να πάρει από την αρχή διψήφιο προβάδισμα. Προσπαθήσαμε στη συνέχειa, αλλά η ποιότητα του αντιπάλου δεν μας επέτρεψε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όμως η διαφορά των 25 πόντων δεν αντικατοπτρίζει  την πραγματική μας εικόνα».
-Ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι με τον Γλαύκο το σχόλιό σου; Τι θέλει ο Έσπερος ΑΟΠΑ, τί πρέπει να κάνει για να το πετύχει;
«Πρόκειται για ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, που πέρα από το τακτικό κομμάτι, θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο. Θεωρώ ότι ο Γλαύκος έχει εξαιρετικό υλικό και θα έρθει για να κερδίσει και να συνεχίσει αήττητος, αλλά εμείς στοχεύουμε στην νίκη και για αυτή θα παλέψουμε».
-Η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα; Κυλά, στις 5 πρώτες αγωνιστικές, όπως το περίμενες;
«Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό. Υπάρχουν ομάδες με υψηλές βλέψεις, αλλά δεν θεωρώ κάποια άτρωτη. Πάντως υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Οίακας έχει ποιοτικό ρόστερ, διαθέτοντας στο δυναμικό του τον Μιχάλη Πελεκάνο,που όλοι γνωρίζουν ποιος είναι και αποτελεί πολυτέλεια για την Κατηγορία. Και άλλες ομάδες είναι πολύ καλές, γενικά το επίπεδο έχει ανέβει».
-Ποιες θα διεκδικήσουν άνοδο;
«Γλαύκος, Οίακας, Ένωση Ιλίου είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά ακόμη είναι νωρίς για εκτιμήσεις. Δεν πρέπει να ξεγράφουμε άλλες ομάδες, άλλωστε το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή του».
-Προσωπικός στόχος;
«Να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει και κάθε φορά να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι».