Παπαπέτρου: «Είμαστε ομάδα πλήρης, αλλά πρέπει να βρούμε τη χημεία και τους ρόλους μας»…

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τις προπονήσεις της εθνικής ομάδας μπορεί να αναγκάζει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα να τροποποιεί τα πλάνα του. Όμως αυτή η απουσία δεν δείχνει να επηρεάζει τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πως στο διάστημα που έχουν μπροστά τους έως την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπουν άπαντες. Ότι η εθνική ομάδα είναι πλήρης, αλλά της λείπει κάτι σημαντικό σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τι είναι αυτό; «Είμαστε ομάδα πλήρης, αλλά πρέπει να βρούμε τη χημεία και τους ρόλους μας», αποκαλύπτει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, επισημαίνοντας ότι «… αυτό είναι κάτι που γίνεται με τις προπονήσεις και όχι από την πρώτη μέρα».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δει στο Λονδίνο στα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει στις 18 και 19 Αυγούστου με την Μεγάλη Βρετανία (σε ένα κλειστό και ένα επίσημο αγώνα προετοιμασίας) τα σημεία που χρειάζεται να δώσει ακόμη περισσότερη προσοχή. Και αυτά τα τεστ, όπως και οι αναμετρήσεις στο τουρνουά «Ακρόπολις» αποτελούν πολύ σημαντικά τεστ, όπως τονίζει ο Παπέτρου.

«Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, έχουμε δώσει καλά φιλικά, έχουμε κάνει δυνατές προπονήσεις. Όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει να τσεκάρουμε τους εαυτούς μας, τα λάθη μας και προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που κάναμε λάθος σε προηγούμενα φιλικά. Είμαστε σε καλό στάδιο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά, μπαίνοντας στην τελική ευθεία.»

-Υπάρχει η κοινή αίσθηση πως η ομάδα αυτή είναι πλήρης και έχει λύσεις. Εσείς πως το βλέπετε;
«Η ομάδα είναι πλήρης, αλλά θα πρέπει να βρούμε και τη χημεία που απαιτείται για να παίξουμε σωστά ως ομάδα, να βρούμε τους ρόλους μας και είναι κάτι που γίνεται με τις προπονήσεις και όχι από την πρώτη μέρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί μια ομάδα να μην είναι τόσο πλήρης και να είναι πιο συμπαγής, γιατί έχει χημεία. Μπορεί μια άλλη να είναι γεμάτη και να λείπει η χημεία, που δεν θα επιτρέπει σε όλα τα γρανάζια της μηχανής να δουλέψουν σωστά και να φέρουν την επιθυμητή εικόνα».

-Πιστεύεις πως ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να φτάσετε εκεί που θέλετε;
«Σίγουρα το πιστεύουμε, γι’ αυτό και είμαστε εδώ και δουλεύουμε κάθε μέρα. Είναι κάτι που συμβαίνει. Έχουμε λίγο χρόνο να βρεθούμε και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα εννέα φιλικά που έχουμε στο πρόγραμμά μας θα μας βοηθήσουν και σίγουρα η ομάδα έχει να μάθει κι άλλα, να μάθει από τα λάθη και να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη φόρμα».

-Έχοντας στο πρόγραμμα και το πολύ δυνατό τουρνουά «Ακρόπολις» εκτιμάς ότι στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ θα είσαστε όπως επιθυμείτε και όπως είναι το σχέδιο;
«Ναι, αν και ακόμα και στην πρεμιέρα υπάρχει χρόνος για περαιτέρω βελτιώσεις. Γενικά στον όμιλο, θεωρητικά υπάρχουν περιθώρια και για να δουλεύεις και για να καλύψεις κάποιοα άτυχο αποτέλεσμα. Στα νοκ – άουτ είναι το θέμα πώς θα είσαι. Μπορεί μια ομάδα να μην είναι πανέτοιμη στον όμιλο, αλλά να εμφανιστεί δυνατά στα νοκ – άουτ και να πάρει τον τίτλο ή, να παίξει τελικό. Όπως φυσικά, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Οσο περνάει ο καιρός λοιπόν, πρέπει να γινόμαστε και καλύτεροι, να συσπειρωνόμαστε και να είμαστε απολύτως καλά εκεί που κρίνονται οι στόχοι».

-Υπάρχει η σκέψη των νοκ άουτ αγώνων από τώρα;
«Μακάρι να έρθει αυτή η ώρα. Τότε θα είμαστε έξτρα συγκεντρωμένοι και με έξτρα κίνητρο γι’ αυτά τα ματς. Πιστεύω πως πρώτα από όλα θα πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε σωστοί και συγκεντρωμένοι εμείς για να φτάσουμε εκεί. Μπορεί τις προηγούμενες χρονιές να χάσαμε στα νοκ άουτ, αλλά αν δεν είσαι σωστός από την αρχή, μπορεί και να μην φτάσεις ως εκεί».