Παππάς: «Ξεχωριστός αγώνας για μένα»

pappasΣτην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ μίλησε ο Νίκος Παππάς ενόψει του τελικού κυπέλλου με τον Αρη. Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός σε συλλογικό επίπεδο για τον 24χρονο γκαρντ…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Πρώτος τελικός σε συλλογικό επίπεδο… Τα συναισθήματα; Είναι κάτι διαφορετικό;

Σίγουρα… Είναι κάτι πρωτόγνωρο και ανυπομονώ να το ζήσω. Αν πετύχουμε το στόχο μας και κατακτήσουμε τον τίτλο θα είναι η πρώτη διάκριση για μένα σε συλλογικό επίπεδο, κάτι που καθιστά τον αγώνα ξεχωριστό για μένα. Υπάρχει η εμπειρία από σημαντικούς αγώνες με τις μικρές εθνικές και από μόνο του το συναίσθημα που προκαλεί η κατάκτηση ενός Κυπέλλου, ενός τροπαίου, είναι υψηλό κίνητρο για τον καθένα.

– Πόσο βοηθά ειδικότερα, αλλά και γενικότερα η εμπειρία των παικτών που βρίσκονται δίπλα σου στον Παναθηναϊκό;

Η εμπειρία των συμπαικτών μου, προσφέρει μια έξτρα ασφάλεια είναι η αλήθεια. Υπάρχει η ικανοποίηση ότι έχεις έμπειρα παιδιά που έχουν κατακτήσει τα πάντα, και μπορεί να παίζουν, δεν ξέρω, για 10η φορά σε τελικό κυπέλλου. Προσωπικά, ως ένας από τους πιο άπειρους στην ομάδα σε τέτοιους αγώνες, σε τέτοιες καταστάσεις, θα ήθελα να μην φανώ ο … αδύναμος κρίκος και να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ.

– Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει ως εδώ ο Παναθηναϊκός, έχοντας και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό;

Η προσπάθεια για να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας άρχισε νωρίς. Από την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο, που ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και όλοι ξέρουμε ότι αυτοί οι αγώνες, τόσο νωρίς μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Και μετά ήταν ο αγώνας με τον Ολυμπιακό. Πάντα τα παιχνίδια αυτά είναι ιδιαίτερα και ζωής ή θανάτου για τις ομάδες. Άρα η διαδρομή ως εδώ δεν ήταν εύκολη. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σε έναν τελικό και που είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τον πρώτο τίτλο που παίζεται στη χρονιά.

– Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο στον αγώνα με τον Άρη;

Ο Άρης είναι μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες, παίζει με πολύ ενθουσιασμό και είναι ένας δυνατός αντίπαλο. Όλοι χαρακτηρίζουν τον Παναθηναϊκό φαβορί της αναμέτρησης, κάτι που θα βοηθήσει τον Άρη να παίξει χωρίς άγχος, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Θεωρητικά είμαστε πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα, αλλά όλα αυτά ξέρουμε όλοι ότι αποδεικνύονται στο παρκέ και μόνο και όχι στα λόγια και στα χαρτιά.

– Φέτος γίνεται μια διαφορετική προσπάθεια σε έναν τελικό Κυπέλλου για ένα γεμάτο γήπεδο. Τι θα έλεγες στον κόσμο που θα έρθει να δει τον τελικό;

Θεωρώ ότι ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης αγαπάει το μπάσκετ και ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε λογικά και κόσμια πλαίσια, ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν όλοι έναν τελικό που θεωρώ ότι θα τους προσφέρει αρκετό θέαμα και συγκινήσεις.