Παράπονα εκατέρωθεν

Μπορεί το μεγάλο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής, ανάμεσα στο Φιλαθλητικό και το Ηράκλειο να πέρασε στην ιστορία, παρόλα αυτά τα παραλειπόμενα της μεταξύ τους αναμέτρησης συνεχίζουν να απασχολούν τους ιθύνοντες της Γ’ εθνικής. Στη διάρκεια της αναμέτρησης των δυο πρωτοπόρων, οι παράγοντες της ομάδας της Κρήτης είχαν εκφράσει τα παράπονα τους για τη διαιτησία. Παρόλα αυτά, λίγες μέρες μετά ήρθε η σειρά της ομάδα του Τάκη Ζήβα να πάρει αυτό το ρόλο, στέλνοντας επιστολή παραπόνων στη ΚΕΔ μαζί με ένα DVD από τον αγώνα, προκειμένου να εξεταστεί από τους αρμόδιους. Ο λόγος που έδωσε αφορμή για όλη της διαδικασία δεν αλλάζει πολύ από αυτόν των αντιπάλων, καθώς εκεί αναγράφονται παράπονα και από τη δική τους πλευρά προς το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα.

Αναλυτικά:

“Κύριοι,
Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας για την διαιτησία του αγώνα ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ και το DVD προκειμένου να τα εξετάσετε και να καταλογίσετε ευθύνες όπου υπάρχουν.

Σαν Διοίκηση φροντίσαμε να τελεστεί ο αγώνας κάτω από άψογες συνθήκες, και θεωρούμε ότι το καταφέραμε τόσο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού όσο και κατά την αποχώρηση των διαιτητών όπου δεν συνέβη το παραμικρό, προτιμήσαμε να ξεσπάσουν επάνω μας τα παράπονα για τις εχθρικές διαιτησίες των τελευταίων αγώνων (ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ) των φιλάθλων μας που γέμισαν για άλλη μια φορά το γήπεδο, παρά να εκτονωθούν ως συνήθως στους διαιτητές, άραγε ως πότε;

Αν εξετάσετε το DVD θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση στις 2 ομάδες με αποτέλεσμα να έχει αλλοιωθεί η εικόνα του αγώνα. Οι φήμες ότι το δίδυμο δεν ήταν αντάξιο τις κρισιμότητας του παιχνιδιού δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Φανταστείτε ότι στο γήπεδο βρέθηκαν και 2 εκλεκτά μέλη της επιτροπής σας, τα οποία και μόνο με την παρουσία τους φανταστήκαμε ότι θα εξασφαλιστεί τουλάχιστον η ισονομία και η τήρηση των βασικών κανόνων (βήματα – αντιαθλητικά φάουλ – μεταφορές μπάλας) δυστυχώς ούτε αυτά δεν μπορούσαν να διακρίνουν και ενώ δεν διακρίνουν τα βασικά, γνώριζαν να σφυρίξουν με διαφορετικά κριτήρια τα φάουλ εναντίων των 2 ομάδων.

Επίσης σας τονίζουμε ότι στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε ο Φιλαθλητικός χρόνια τώρα εφαρμόζει το εναλλακτικό σενάριο της νεανικής αθλητικής ομάδας που παρουσιάζει κατά γενική ομολογία όμορφο μπασκετικό θέαμα, χωρίς αυτοσκοπούς και σκοπιμότητες, σας παρακαλούμε να μας προφυλάξετε από ανίκανους διαιτητές και διαιτητές με μειωμένες αθλητικές ικανότητες (Κιούρκας – Καλογερόπουλος)”.