Παράπονα του Ψυχικού για τη διαιτησία

psixikoΤα παράπονά της για τη διαιτησία του αγώνα με τους Μαχητές εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης το Ψυχικό, ενώ σε αυτή αναφέρονται συγκεκριμένες φάσεις από τον αγώνα και η στατιστική των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση:

«Η ομάδα μας δεν συνηθίζει να εκφράζει δημόσια τα παράπονα της για τη διαιτησία, ούτε να απασχολεί τη μπασκετική κοινή γνώμη για κάτι άλλο πέρα από την προσπάθεια της στο γήπεδο. Πολυ δε περισσότερο, δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για ατυχή αποτελέσματα τις διαιτητικές αποφάσεις. Ωστόσο, όταν η αδικία ξεχειλίζει και αισθανόμαστε ότι εξωαγωνιστικοί παράγοντες δίνουν μια κλωτσιά στον ιδρώτα που χύνουν οι αθλητές, οι προπονητές και οι παράγοντες της ΑΕ Ψυχικού, νιώθουμε την υποχρέωση να φωνάξουμε.

Το περασμένο Σάββατο ζήσαμε το παράδοξο του μπάσκετ. Παράδοξο διότι μας είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβουμε πως μπορεί να χάσει μια ομάδα όταν έχει καλύτερα ποσοστά στα δίποντα (67% έναντι 51% του αντιπάλου) και στα τρίποντα (42% έναντι 36% του αντιπάλου), καθώς και μεγαλύτερο δείκτη αξιολόγησης κατά 30 μονάδες! Και επειδή η στατιστική μιλάει από μόνη της, σε ένα παιχνίδι που η γηπεδούχος ομάδα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του πίσω στο σκορ και πιέζει στην άμυνα για να καλύψει τη διαφορά, τελειώνει το παιχνίδι με 12 ομαδικά φάουλ, χωρίς να φτάσει στο μπόνους σε κανένα δεκάλεπτο (!) όταν την ίδια στιγμή η ομάδα μας χρεώνεται με 23 ομαδικά φάουλ(!). Αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι να εκτελέσουν 24 ελεύθερες βολές και οι δικοί μας παίκτες μόλις 4 σε ολόκληρο το παιχνίδι! Και επειδή μπορεί σε κάποιους να μην φτάνουν οι παραπάνω αριθμοί, αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο του αγώνα ,το οποίο και εκθέτει ανεπανόρθωτα το διαιτητικό τρίο του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Εκτεθειμένοι βέβαια είναι και οι κριτές κ ο κομισάριος του αγώνα όταν ξαφνικά και ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στη γ’ περίοδο,ύστερα από υπόδειξη φάουλ στον αθλητή μας Παπανικολάου, είδαμε στο πίνακα του γηπέδου τα προσωπικά του φάουλ να ανεβαίνουν από 2 που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή, στα 4! Η απάντηση που λάβαμε, ύστερα από δική μας ερώτηση πραγματικά αποστομωτική: “Στο φύλλο αγώνα είχε χρεωθεί ένα προσωπικό φάουλ περισσότερο από αυτό που ανέγραφε ο φωτεινός πίνακας και η στατιστική υπηρεσία μέχρι εκείνη τη στιγμή, φάουλ που του είχε χρεωθεί από την α’ (!) περίοδο.

Αυτό το όμορφο Σαββατιάτικο απόγευμα έζησε η ομάδα μας και τα συμπεράσματα δικά σας!

Υ.Γ. 1 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: H ομάδα του Εθνικού πριν 2 εβδομάδες αγωνίστηκε στο ίδιο γήπεδο και με ανακοίνωση της εξέφρασε τα έντονα παράπονα της για την διατησια.

Υ.Γ. 2 Η ανακοίνωση μας δίδεται στη δημοσιότητα 4 μέρες μετά τον αγώνα αφού εξετάσαμε διεξοδικά το βίντεο του αγώνα, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

ΥΓ.3 Παραδεχόμαστε ότι στα τελευταία δύο λεπτά κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας, αλλά αν τα κριτήρια των διαιτητών ήταν ίδια και για τις δύο ομάδες, η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».