Παραίτηση με αιχμές του Νικολόπουλου από το ΔΣ της ΕΟΚ

Σε μια κίνηση που έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, αφού έτσι κι αλλιώς αύριο λήγει η θητεία της νυν διοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΟΚ! Ο Νίκος Νικολόπουλος που στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στηρίζοντας την παράταξη “Δώσε Πάσα” του Βαγγέλη Λιόλιου, είχε εκφράσει εξ αρχής τις αντιρρήσεις του για την απόφαση του ΔΣ για μετάθεση των εκλογών, ενώ είχε αμφισβητήσει και την ομόφωνη απόφαση, που είχε επικαλεστεί η ΕΟΚ. Η επιστολή παραίτησής του είναι αρκετά αποκαλυπτική και αφήνει αρκετές αιχμές, τονίζοντας ότι υπήρξαν σωματεία που με εξώδικο είχαν ζητήσει από την ομοσπονδία να προχωρήσει σε νέο έκτακτο ΔΣ, ενώ το ίδιο έπραξαν και τα τρία μέλη του ΕΣΑΚΕ, δίχως όμως να γίνει δεκτό το αίτημα αυτό.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησής του:

“Κύριε Πρόεδρε

Στις 22-3-2021 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας για παράνομη παράταση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών που είχαν προκηρυχθεί για τις 28-3-2021, είχα απευθύνει επιστολή και καλούσα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ να ζητήσουμε έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας όπως προβλέπεται από το καταστατικό, προκειμένου να ορίσουμε ημερομηνία εκλογών, εντός των ορίων που ισχύουν βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας, για να αποφύγουμε τις επερχόμενες συνέπειες έκπτωσης της Διοίκησης .

Ο ΕΣΑΚΕ, ο οποίος εκ του νόμου συμμετέχει στο ΔΣ με τρία μέλη, ζήτησε την επομένη ημέρα επίσης έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου. Από 13 σωματεία κατατέθηκε εξώδικο στην Ομοσπονδία, ζητώντας όπως μέχρι της 29-3-2021 συγκληθεί το συμβούλιο, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα εκλογές, μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέχρι της 10-4-2021.

Δήλωσα ότι αν δεν συμβεί αυτό θα παραιτηθώ από τη θέση μου ανεξάρτητα του ελαχίστου χρόνου θητείας που απομένει. Είναι μια επιλογή με σεβασμό στους νόμους του Κράτους, στον εαυτό μου, στα πιστεύω μου, όταν ιδιαίτερα καταπατούνται από παράνομες αποφάσεις τρίτων, με προφανείς επιδιώξεις.

Σήμερα λοιπόν, υποβάλλω την παραίτησή μου από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ευχαριστώντας έναν προς έναν ξεχωριστά για αυτά τα χρόνια συνύπαρξης.

Με Τιμή

ΞΑΝΘΗ 30-3-2021

Νικολόπουλος Νίκος”.