Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το μπάσκετ. Τη Δευτέρα (16/5) πραγματοποιήθηκε στον Απόλλωνα το Δ.Σ.  και ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν είναι ο προϋπολογισμός της ερχόμενης σεζόν, με τους ανθρώπους του συλλόγου να αποφασίζουν… περικοπές που θα φτάσουν το 40%.

Για το λόγο αυτό, αναμένεται να προταθεί στους παίκτες η μείωση των συμβολαίων τους, (θα κυμαίνεται μεταξύ 30-40%) ενώ σε περίπτωση που δεν δεχτούν θα μείνουν ελεύθεροι. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συνολική αμοιβή των παικτών του χρόνου θα φτάσει τα 163.00 ευρώ, όταν η φετινή είναι στα 239.500.

Το μπάτζετ αναμένεται να φτάσει στις 475.000 ευρώ από τις περίπου 550.000 που ήταν το φετινό και μάλιστα, ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο, αν οι συνθήκες το απαιτούν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των «μελανόλευκων», Ανδρέας Μολφέτας ανέφερε: «Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε έτσι, θα στηρίξουμε την προσπάθεια να παίξει η ομάδα μπάσκετ του χρόνου, αλλά όποιος θέλει ας παίξει».

Ωστόσο, τα Δ.Σ χαρακτηριστικέ από την απουσία πολλών μελών, αφού το «παρών» έδωσαν μόνο 28 μελών, όταν 24 είναι τα διοικητικά συμβούλια του Απόλλωνα και της Απολλωνιάδας.

Χωρίς δύο στην Ερυθραία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλωνας θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στον Πανερυθραϊκό. Οι «μελανόλευκοι» χωρίς άγχος, καθώς έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, έρχονται στην Αθήνα χωρίς τον Γιάννη Ψαθά, που υπηρετεί τη θητεία του και ορκίζεται στις 20/5. Ετσι, ο 28χρονος φόργουορντ αναμένεται να επιστρέψει στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους. Επίσης, τη θεραπεία του μέχρι το τέλος της σεζόν θα συνεχίσει ο Αρης Κορωνίδης.