Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε παράγοντα της ΕΟΚ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε στέλεχος της ΕΟΚ, με την κατηγορία πράξης βιασμού και σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Όπως αποκαλύπτει το pelop.gr η υπόθεση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, εξετάζεται εδώ και καιρό με κάθε λεπτομέρεια.

Δόθηκαν καταθέσεις από πρόσωπα που φέρονται να γνώριζαν ή να αντιλήφθηκαν κάτι, αναφορικά με την καταγγελία της φερόμενης ως παθούσας, ο φάκελος έφτασε στον Εισαγγελέα, μόλις ολοκληρώθηκε η προανακριτική διαδικασία, και τελικά αυτός αποφάσισε, με βάση την πληροφόρηση του «pelop.gr», να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του πατρινού παράγοντα και η υπόθεση να ανατεθεί σε ανακριτή.

Ο ανακριτής θα καλέσει τον παράγοντα σε απολογία και μετά το πέρας της θα αποφασίσουν, ανακριτής και εισαγγελέας, αν θα προφυλακιστεί (κάτι που μοιάζει απίθανο για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους) ή, όπως είναι το πιθανότερο, θα του επιβληθούν όροι. Και στη συνέχεια, η υπόθεση θα παραπεμφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε δίκη. Εκτός αν στην πορεία αλλάξει κάτι θεαματικά… Η άσκηση ποινικής δίωξης, όμως, μαρτυρά πως η προανακριτική διαδικασία εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος.

Για την ώρα, όμως, μόνο ενδείξεις… Για την ιστορία, ο συνήγορος της καταγγέλλουσας είχε εκφράσει τη σιγουριά του, κατηγορηματικά, ότι θ’ ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του υψηλόβαθμου αθλητικού στελέχους. Η καταγγελία της «παθούσης» αποκαλύφθηκε προ 4μήνου περίπου. Την είχε αποστείλει, μάλιστα, και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και ο τελευταίος τη διαβίβασε στον εισαγγελέα. Επειδή η καταγγελία αφορούσε αθλητικό παράγοντα με καταγωγή από την Πάτρα, ο φάκελος της υπόθεσης προωθήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: pelop.gr