Προολυμπιακό τουρνουά (Καναδάς) – Πιτίνο: «Πετύχαμε πολλά, πρέπει να βελτιωθούν περισσότερα…»
«Δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της εθνικής»

Το ματς με την Τσεχία ήταν και το τελευταίο του Ρικ Πιτίνο στην άκρη του ελληνικού πάγκου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά την αναμέτρηση. Ο Αμερικανός προπονητής ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα συνεχίσει, αφήνοντας πίσω του μία πολύ ισχυρή παρακαταθήκη. «Πετύχαμε πολλά σε αυτή την πορεία, αλλά πολλά πρέπει να βελτιωθούν στο αναπτυξιακό επίπεδο για να έχουμε νέους Σπανούληδες και Παπαγιάννηδες», σχολίασε ο Ρικ Πιτίνο, που έδωσε το στίγμα για τον τρόπο που θα πρέπει να πορευτεί η εθνική ομάδα στο μέλλον, αλλά πολύ περισσότερο το αναπτυξιακό κομμάτι της ομοσπονδίας. Ο ίδιος πάντως δεν θα είναι εκεί, στο πόστο αυτό για να προσφέρει κι άλλα και ν’ αλλάξει πολλά περισσότερα, όπως άλλωστε έκανε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε το ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή.

«Δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Μας πλήγωσε πέρα από την πολύ καλή Τσεχία και το ότι είχαμε μικρό χρόνο προετοιμασίας. Εκείνοι είναι μια έμπειρη ομάδα, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε πολλές ασίστ. Η προσπάθεια υπήρχε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Η Τσεχία ήταν πολύ καλύτερη, έπαιξε εξαιρετικά και με ένα στυλ που δεν είχαμε συνηθίσει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που είδαμε», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Τσεχία ο Πιτίνο και συμπλήρωσε: «Θα πάμε πίσω και θα καταλάβουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό στυλ παιχνιδιού. Τα παιδιά εξελίχθηκαν, όπως ο Παπαγιάννης που έχασε τόσα κιλά και έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Πετύχαμε πολλά σε αυτή την πορεία, αλλά πολλά πρέπει να βελτιωθούν στο αναπτυξιακό επίπεδο για να έχουμε νέους Σπανούληδες και Παπαγιάννηδες. Τώρα έχουμε μόνο τον Ρογκαβόπουλο».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με την εθνική ομάδα τόνισε: «Δεν υπάρχει μέλλον για μένα. Δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Εθνικής. Είναι κάτι που μου παίρνει πολύ χρόνο. Μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω ομάδα στις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας. Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές στη χώρα, αγαπώ την Ελλάδα και τους παίκτες που προπόνησα, αλλά ήταν μια κι έξω αυτή η θητεία για μένα».

Όσον αφορά τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι σχολίασε: «Η Τσεχία κυριάρχησε στα ριμπάουντ και βρήκε ελεύθερα σουτ. Χάσαμε το ματς στην πρώτη περίοδο, όταν μας νίκησαν στο τρανζίσιον. Είχαν φοβερά ποσοστά στα σουτ, παρότι προέρχονταν από παράταση. Αυτό δείχνει πόσο έμπειρη ομάδα είναι. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, αλλά και απογοητευμένοι. Θέλω να είμαστε απογοητευμένοι, γιατί αυτό μας βοηθά να εξελιχθούμε».