Προς θετική κατεύθυνση η συνάντηση των Γκαγκαλούδη, Μπουντούρη με Αυγενάκη, Μαυρωτά

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του ΠΣΑΚ με τους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά, οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες άνοιξαν την πόρτα τους και δέχθηκαν μια πενταμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Γιάννη Γκαγκαλούδη, Νίκο Μπουντούρη, Λευτέρη Τσαουσίδη, Σωτήρη Τσάτσο (Ποδόσφαιρο) και Γιάννη Αχιλλεόπουλο(Βόλεϋ), οι οποίοι και εξέφρασαν και ανέδειξαν τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Από τη συνάντηση προκύπτει ότι υπάρχει μία διάθεση με θετική κατεύθυνση από τον Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς συμφώνησε ότι θα πρέπει να επανεκκινήσουν κάποια κομμάτια του αθλητισμού, όπως οι ακαδημίες, αλλά και οι ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά και πως θα επιδιώξει την άμεση οικονομική μέριμνα για αθλητές και προπονητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Μετά το τέλος της συνάντησης αυτής οι Γιάννης Γκαγκαλούδης και Νίκος Μπουντούρης έκαναν γνωστή μέσα από τον προσωπικός τους λογαριασμός, την ανακοίνωση της πενταμελούς αντιπροσωπείας, επισημαίνοντας ότι οι πέντε που βρέθηκαν στο γραφείο με τους υφυπουργό και ΓΓΑ, δεν είχαν θεσμικό ρόλο (εκτός από τον εκπρόσωπο του βόλεϋ) και στόχος ήταν να αναπτύξουν τις απόψεις για το κοινό καλό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Αυγενάκη και τον Γ. Γ Αθλητισμού κύριο Μαυρωτά, μετά από πρόσκληση τους, έγινε σε καλό κλίμα με διάρκεια δύο ωρών . Αναφερθήκαμε στις καθημερινές αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους.
Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για άθληση, εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες που έχει η αδράνεια αυτή στην εξέλιξη τους.

Ο κύριος Αυγενάκης μας άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε την διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η ΓΓ Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας.

Συμφώνησε επίσης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επαννεκινήσουν όπως:
Οι Ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στην μορφή προπόνησης (αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.α).
Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες κάποιων αθλημάτων, εάν και εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν.

Τέλος δήλωσε σε εμάς ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμού για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί.
Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστήκαμε στην συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο εκτός από τον εκπρόσωπο του βόλεϋ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό.
Η πρόσκληση έγινε μετά από το ενδιαφέρον του κυρίου Αυγενάκη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κοινωνικό-αθλητική δραστηριότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.
Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητα μας.
Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό.”
Γιάννης Γκαγκαλούδης
Νίκος Μπουντούρης
Λευτέρης Τσαουσίδης
Σωτήρης Τσάτσος(Ποδόσφαιρο)
Γιάννης Αχιλλεόπουλος(Βόλεϋ)