Βελισσαράκος: «Προσγειωθήκαμε απότομα»

Η Χαλκίδα πέρασε νικηφόρα από το Λίντο, κάμπτοντας την αντίσταση του Εργοτελη και παίρνοντας το πολυπόθητο διπλό , το οποίο στάθηκε αφορμή για την τόνωση της ψυχολογίας σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος του 2ου  ομίλου Νότου.

Ο πολυσυζητημένος προπονητής του συλλόγου, Γιώργος Βελισσαρακος μίλησε μετά το τέλος του ματς, στο kretaworldbasket.gr καταθέτοντας την άποψη του για τις δύσκολες πρώτες αγωνιστικές του ομίλου και τη ψυχολογική πίεση που δημιούργησε η γκρίνια των άτυχων αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν το περιβλήματα, που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.  Αυτό έγινε έπειτα από πολύ συζήτηση και φυσικά το θετικό αποτέλεσμα στην Κρήτη τους δίνει μεγάλη χαρά και κουράγιο για το μέλλον.

« …τα καταφέραμε με συζήτηση, γιατί όλοι ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όπως σήμερα που θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι που άρεσε στον κόσμο που το παρακολούθησε. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία, κάποιος πρέπει να κερδίσει και κάποιος να χάσει. Ο Εργοτέλης είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, μαχητική και παίζει έξυπνα, βρίσκοντας τρόπους ώστε να κερδίσει ένα ματς. Σήμερα μας βγήκαν αυτά που σχεδιάσαμε όπως και έλαμψε και το άστρο κάποιον παικτών. Η νίκη τα λέει όλα! Μας ικανοποιεί και δίνει απαντήσεις στο τι μπορούμε να κάνουμε».

Σχολιάζοντας το πρότυπο που παρουσιάζει η Χαλκίδα ο τεχνικός του συλλόγου δήλωσε: «Η ομάδα δεν χρεωστάει, κάτι που μοιάζει πρότυπο για τα δεδομένα της Γ’ εθνικής. Έχουμε ένα καταπληκτικό πρόεδρο, ο οποίος προσπαθεί και στενοχωριέται πάρα πολύ για ότι συμβαίνει. Ποιος άλλωστε δεν το κάνει αυτό;».

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να φεύγει από τον πάγκο της ομάδας: «Αυτά  τα βγάζουν άλλοι προς τα έξω, μπορεί να τα λέμε και εμείς πάνω στην πίκρα μας. Δυο μήνες τώρα, λένε ότι θα φύγω από την ομάδα, αλλά εμείς δεν ασχολιόμαστε με αυτά».

Δε παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους της ομάδας την Εύβοιας: «Στόχος του συλλόγου μας είναι να κάνει μια ανταγωνιστική πορεία μέσα σε αυτό το πρωτάθλημα και παιχνίδι με παιχνίδι να δούμε τι θα γίνει. Στην αρχή φανταστήκαμε ότι θα πάρουμε το κάτι παραπάνω όμως μετά από κάποια παιχνίδια προσγειωθήκαμε λίγο απότομα. Προσπαθούμε να ανακάμψουμε και να γίνουμε πάλι ανταγωνιστική ομάδα, η οποία χτύπα το κάθε ματς, όπως δηλαδή το είχαμε σχεδιάσει στην αρχή. Τέλος, να κάνουμε τη σούμα και να πάρουμε ότι προκύψει».

Ο τεχνικός της Χαλκίδας ολοκλήρωσε, μίλησε και για την ομάδα του Ηρακλείου, με την οποία στην μεταξύ τους αναμέτρηση η παράταση δεν τους ευνόησε βαθμολογικά : «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που νομίζω ότι στο τέλος θα φάει γλυκά».