Προσωρινή λύση απ’ τη ΓΓΑ

Προσωρινή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή μπάσκετ εξέδωσε η ΓΓΑ σε απόφοιτο των ΤΕΦΑΑ, δίνοντας έτσι πρόσκαιρη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που είχε δημιουργηθεί. Βέβαια όπως αναφέρει ο ΣΕΠΚ αυτή η άδεια έχει ισχύ έως ότου υπάρξει τελεσίδικη γνωμοδότηση απ’ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου των προπονητών:
“Μετά το θέμα που είχε ανακύψει στη ΓΓΑ, η οποία απ’ τον Ιούλιο του 2011 δεν εξέδιδε άδειες ασκήσεως επαγγέλματος σε αποφοίτους ΤΕΦΑΑ λόγω της έκδοσης της υπ’ αριθμ. 1732/2011 απόφασης του ΣΤΕ, μετά από ενέργειες στις οποίες προέβη ενδιαφερόμενος απόφοιτος ΤΕΦΑΑ (κύριος Λιθόπουλος Γεώργιος) για τη χορήγηση προς αυτόν άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή καλαθοσφαίρισης και με τη νομική βοήθεια του ΣΕΠΚ, εξεδόθη από τη ΓΓΑ προσωρινή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή καλαθοσφαίρισης για τον κ. Λιθόπουλο Γεώργιο, δίνοντας προσωρινά λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Η άδεια αυτή θα ισχύει έως ότου ομικό Συμβούλιο του Κράτους για το θέμα αυτό.
Πλέον οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ εφόσον πληρούν και τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία της ΓΓΑ προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και τα δικαιολογητικά τους για να τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή στο άθλημα ειδικότητάς τους”.