Πυρ ομαδόν κατά Αυγενάκη από ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ…

Οι κινήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με αποκορύφωμα τα σχόλια του περί παραπλάνησης των Δικαστών από την ΕΟΚ προκάλεσε την… οργή των στελεχών του ΚΚΕ και του ΚΙΝΑΛ. Με ανακοινώσεις τους τα δύο πολιτικά κόμματα άνοιξαν «πυρ ομαδόν» κατά του υφυπουργού, αλλά και κατά της κυβέρνησης.

Το σχόλιο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με αφορμή την χθεσινή παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών για τις Εκλογές στην ΕΟΚ
Το επόμενο βήμα των απαράδεκτων, προκλητικών και επανειλημμένων παρεμβάσεων του κυρίου Αυγενάκη είναι να ορίσει ο ίδιος τις διοικήσεις που θέλει στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Νισάφι πια!».

Από την πλευρά του ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Οι ωμές Κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο του Αθλητισμού συνεχίζονται.

Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης συνεχίζει τις επιθέσεις κατά πάντων. Αν και έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος loser στις εκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, συνεχίζει να προκαλεί.

Χθες τόλμησε να «κατηγορήσει» την εκλεγμένη Πρόεδρο της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ακόμα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για συμπαιγνίες αποφάσεων της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης με την Ομοσπονδία του Μπάσκετ.

Η Ομοσπονδία του Μπάσκετ σεβάστηκε τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και συνεχίζει να τις εφαρμόζει. Προκλητικά και αντισυνταγματικά ο Υφυπουργός τις καταδικάζει.

Το μόνο που μένει είναι να «στήσει» τριμελή παραδικαστική διοίκηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τους συνεργάτες του, (όπως έπραξε στο πρόσφατο παρελθόν με άλλες Ομοσπονδίες) προσπαθώντας να τους διορίσει στις Διοικήσεις.

Ως πότε κύριε Μητσοτάκη θα συνεχίσετε να «χρησιμοποιείτε» σε αυτές τις πρακτικές τον Υφυπουργό;

Το κακό που προκαλείτε στο Αθλητικό Κίνημα πρέπει να σταματήσει!».