Π. Φασούλας: «Ο αθλητισμός δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται σε αδράνεια»

«Ο αθλητισμός δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται σε αδράνεια», βροντοφωνάζει για μία ακόμη φορά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος με επιστολή του τόσο προς το υπουργείο Υγείας, αλλά και τους υφυπουργούς Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη τους καλεί ν’ ανοίξουν την πόρτα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. «Η έναρξη της οργανωμένης άθλησης μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων αποτελεί το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα για τα παιδιά καθώς αναπτύσσει τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους!», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Φασούλας, τονίζοντας ότι τόσο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, όσο και πως το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες, καθώς είναι τα ίδια παιδιά.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Προς: Υπουργείο Υγείας – Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.)
: Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες
: Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)
Κοινοποίηση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Υφυπουργό κο Λευτέρη Αυγενάκη
: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Νίκο Χαρδαλιά
: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Αθήνα 6 Μαΐου 2021

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ως γνωστόν «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως» που αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, με σκοπό να ξεκινήσουν οι Ακαδημίες μαζί με τα σχολεία, φαίνεται ότι επιτέλους βαδίζουν προς τη θετική κατεύθυνση.

Αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.), αλλά και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες τις επόμενες ημέρες, είναι πρωτεύον να αναφέρουμε σε κάθε αρμόδιο όργανο τη σημαντικότητα της όλης αυτής κίνησης.

Με την ευθυγράμμιση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με την πρόταση που της έγινε πρόσφατα από τα θεσμικά όργανα του κράτους, αλλά και με τις επανειλημμένες προσπάθειες που επιδείξαμε και εμείς, με συνεχείς επιστολές μας από τον Νοέμβριο του 2020 (και θα συνεχίσουμε να πράττουμε), θεωρούμε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί επιτέλους το «πράσινο φως» στην έναρξη των Αθλητικών Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα θεωρούμε επίσης σημαντικό την εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, όπως και την έναρξη προπονήσεων στις ομάδες του ερασιτεχνικού αθλητισμού όλων των κατηγοριών.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται σε αδράνεια. Η έναρξη της οργανωμένης άθλησης μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων αποτελεί το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα για τα παιδιά καθώς αναπτύσσει τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους!

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές και βοηθούν στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες γιατί είναι τα ίδια παιδιά. Υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα όσο λειτουργούσαν οι σύλλογοι, ακριβώς όπως και στα σχολεία.

Με αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου ενισχυμένα με self-test, αλλά και με την ίδια μεθοδολογία και τις ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν σταδιακά και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες, το αποτέλεσμα θα είναι το ιδανικότερο.

Τα σωματεία με τις ακαδημίες τους, μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι προπονήσεις να πραγματοποιηθούν με όλους τους ασφαλείς τρόπους που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Εξάλλου ένας από τους κυριότερους σκοπούς του αθλητισμού είναι οι μελλοντικοί πολίτες αυτού του κράτους να είναι υπεύθυνοι-ενεργοί και με όλα τα ηθικά και πνευματικά ιδανικά που χτίζει ο αθλητισμός.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Φασούλας
Υποψήφιος Πρόεδρος για την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
«ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ με τον Παναγιώτη Φασούλα».