Ρ. Πιτίνο: «Θέμα περηφάνειας να εκπροσωπείς τη χώρα με την εθνική ομάδα»… (vid)

Θέμα περηφάνειας χαρακτήρισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ρικ Πιτίνο την παρουσία στην εθνική ομάδα μπάσκετ και την εκπροσώπηση της χώρας. Ο Αμερικανός προπονητής λίγο πριν την πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα που έχει το να εκπροσωπείς την Ελλάδα και την ανυπομονησία που προκαλεί στον ίδιο η πρόκληση του Προολυμπιακού τουρνουά στον Καναδά. Τόνισε ακόμη πως ο χρόνος είναι περιορισμένος για την προετοιμασία, αλλά στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού, που είχαν τον χρόνο να παρουσιαστούν ξεκούραστοι σε αυτή την πρόκληση που υπάρχει μπροστά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για:
-την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας: «Θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πριν όμως εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας θα αφορά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ανυπομονώ για την πρόκληση, θα είναι πολύ διασκεδαστική».
-την Εθνική ομάδα: «Είμαι ενθουσιασμένος. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από το να προπονείς έναν σύλλογο. Αφορά στην περηφάνεια όλης της ομάδας και την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι θέμα περηφάνειας, δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα εκπροσωπείς. Κάθε φορά που εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα».
-τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας: «Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ότι θα έχουμε περιορισμένο χρόνο για προετοιμασία, αλλά διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι, είναι σπουδαίοι παίκτες και θα είναι πιο εύκολο για μας να έχουμε τέτοια εμπειρία στην ομάδα μας».
-το τουρνουά «Ακρόπολις»: «Η Σερβία, το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο είναι όλες τους εξαιρετικές ομάδες. Τα τρία αυτά φιλικά στο τουρνουά «Ακρόπολις» θα είναι σπουδαίας χρησιμότητας για την προετοιμασία μας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά».

Δείτε το σχετικό video με τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή: