Η απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Παλαιού Φαλήρου – ομόφωνα όπως ανέφερε μάλιστα στην ανακοίνωσή του – για απομάκρυνση του Δημήτρη Αγγελόπουλου από τη διοικητική επιτροπή μπάσκετ του συλλόγου, δεν έμεινε αναπάντητη από τον γνωστό παράγοντα. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος… σήκωσε το γάντι κι απάντησε στην ανακοίνωση και κυρίως επί προσωπικού στον πρόεδρο του ΑΟΠΦ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή δεχόταν «πόλεμο» και «σαμποταριζόταν» στην προσπάθειά του να συνεισφέρει στον σύλλογο.

Η απάντηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου αναφέρει:
«Δεν μπορεί να τελειώσει κάτι που στην πραγματικότητα δεν άρχισε ποτέ. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι ο σκοπός του κ. Δέτση δεν ήταν ο εκσυγχρονισμός και η βαθιά ανανέωση στο τμήμα του μπάσκετ, αλλά τα βαθύτερα αίτια του ήταν η αποδόμηση μου και κυρίως μετά τις εκλογές . Δυστυχώς κάποιος μπορεί να βοηθήσει μόνο αυτούς που θέλουν να βοηθηθούν κι όχι αυτούς που θέλουν να παραμένουν στην εξουσία χωρίς να έχουν καμία γνώση του αντικειμένου (Δέτσης – Σμυρνιώτης).

Είμαι γέννημα θρέμμα Παλαιό Φάληρο, έχω περπατήσει επί 66 χρόνια κάθε γωνιά του κι έχω μιλήσει με κάθε άνθρωπο σε αυτή την πόλη. Πρώτη φορά, δυστυχώς, διαπίστωσα έναν πρόεδρο, ο οποίος με σπαμποτάριζε τόσο από την επιθυμία να συνδράμω οικονομικά, όσο και να φέρω χρήματα στο σύλλογο. Στην πορεία κατάλαβα ότι υπήρχε ένας μεγάλος φόβος μην ισχυροποιηθώ. Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι δεν θέλω να βρίσκομαι σε θέση εξουσίας αλλά θέλω να βοηθήσω τον σύλλογο της πόλης μου. Ακόμα και μία πρόταση μου 500 χιλιάδων ευρώ που κατέθεσα στο διοικητικό συμβούλιο και στον ίδιο δεν έτυχαν κάποιας σοβαρής απάντησης.
Το κερασάκι στην τούρτα, δυστυχώς, ήρθε όταν με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου και καταπληκτικός άνθρωπος, ο Μιχάλης Μουρκάκος, ο οποίος μου είπε ότι η πρόταση αποπομπής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε ερήμην του και χωρίς να το γνωρίζει. Ακόμα και ο πλέον αφελής πια καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.

Από πλευράς μου, εύχομαι στην πόλη μου, το Παλαιό Φάληρο, να έχει κάθε επιτυχία και δηλώνω επίσημα ότι θα είμαι κοντά του ανεξαρτήτως πόστων. Φυσικά, μιλώντας για Παλαιό Φάληρο, δεν εννοώ μόνο τον Α.Ο.Π.Φ. αλλά όλες τις ομάδες της πόλης μου που θα πρέπει να συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο με αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Μόνο έτσι θα γίνει το Παλαιό Φάληρο ένα κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού όπως έχω ονειρευτεί.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Αγγελόπουλος».