Σήμερα η παρουσίαση του «40άρη»

40arisΤην Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης, η παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία ενός 40άρη» που έγραψε ο δημοσιογράφος Σταύρος Κουκάκης.

«Η Ιστορία ενός 40άρη» αναφέρεται στην πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού, πώς από το 1976 και τους πρώτους επίσημους αγώνες στα ανοικτά τσιμεντένια γήπεδα με το σιδερένιο διχτάκι, έφτασε να αγωνίζεται στην κορυφαία εθνική κατηγορία με αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Μέσα στις 320 σελίδες της πολυτελούς έκδοσης του βιβλίου ξετυλίγεται ένα κουβάρι αναμνήσεων και βρίσκει 100% απήχηση η ρήση «Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι», καθώς περιλαμβάνονται 350 φωτογραφίες που μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής, οι 812 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την Basket League, αλλά και 40 ιστορίες με πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία και της πορείας του συλλόγου.

Εκτός από την πορεία της ανδρικής ομάδας τα σαράντα αυτά χρόνια, ξεχωριστή αναφορά γίνεται, στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου που την σεζόν 1986-1987 αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία και στην εφηβική ομάδα του Αρκαδικού, που το καλοκαίρι του 1998 έπαιξε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Επίσημοι καλεσμένοι που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και θα μιλήσουν για το βιβλίο, είναι ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο δημοσιογράφος του ΟΤΕ TV Βασίλης Σκουντής.

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη, μετά «Τα 10+1 χρόνια μπάσκετ στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ» που εκδόθηκε το 2002 και τον περασμένο Γενάρη βρήκε την θέση του στη βιβλιοθήκη του μουσείου του μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα βίντεο αναμνήσεων και νοσταλγίας που επιμελήθηκε ο Χρήστος Καρνέζης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσουν οι έμπειροι δημοσιογράφοι Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Γιώτα Καμπισιούλη και η ανερχόμενη στο χώρο Μαρία Γαβρήλου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μουσικά με την όμορφη φωνή της Άννας- Μαρία Μπιλίδα που θα συνοδεύεται από τον ταλαντούχο πιανίστα Βασίλη Γεωργακόπουλο.