Η ζωή συνεχώς αλλάζει έτσι και το μπάσκετ. Χρειάζεται όλοι να προσαρμοστούμε σαν ένας άλλος χαμαιλέοντας… Όπως αυτός αλλάζει και επιβιώνει πάντα ανάλογα με το περιβάλλον του, έτσι και εμείς να δούμε τις νέες ανάγκες και να δράσουμε ανάλογα.

Να μην περιμένουμε τα προβλήματα να… εξαφανιστούν ή να εξαφανίσουν εμάς… Γι’ αυτό τι καλύτερο από μια πρόταση από κάποιον που γνωρίζει τα πράγματα από… πρώτο χέρι με την έννοια ότι έχει άποψη από τη καθημερινότητα μιας ομάδας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο προπονητής του Κένταυρου Καλλικράτειας, Γιώργος Καραμουσαλίδης δεν μίλησε για τα προβλήματα που άλλωστε όλοι γνωρίζουμε αλλά έδωσε τη δική του πρόταση, με μια μικρή ιδέα από το παρελθόν και κάποιες άλλες για ένα καλύτερο μέλλον:

«Πιστεύω πως δεν είναι καλό να πέσουν τόσες πολλές ομάδες από τη Γ΄ Εθνική. Χρειάζεται αναδιάρθρωση στη κατηγορία, ναι, αλλά όχι έτσι. Η Ομοσπονδία πιστεύω πρέπει να στηρίξει τις ομάδες της. Όπως επίσης πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να υπήρχαν δυο όμιλοι Βορράς και Νότος στη Β΄ Εθνική κυρίως για λόγους πρακτικούς(αποστάσεων κ.α.), για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ομάδες γιατί όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Αυτό θα πρέπει να το συζητήσουν και όλες οι ομάδες μαζί και να αποφασίσουνε. Εγώ προσωπικά, το έχω συζητήσει με πολλούς συναδέλφους μου και το έβλεπαν αρκετά θετικά.

Τα δεδομένα άλλωστε αλλάζουν καθημερινά και χρειάζεται να προσαρμοζόμαστε, να αναζητούμε λύσεις. Βλέπουμε τους πολιτικούς που προσπαθούνε να πετύχουν μεταρρυθμίσεις που δεν θα τις φανταζόμασταν τα τελευταία χρόνια, πιο ουσιαστικές. Ο αθλητισμός είναι και αυτός ένα κομμάτι της κοινωνίας και δεν θα μπορούσε να λειτουργεί διαφορετικά.

Αυτή η κρίση ίσως τελικά να μας πιέσει όλους να γίνουμε πιο ενεργητικοί, πιο αποφασιστικοί, να προσαρμοστούμε, να κοιτάξουμε πιο ουσιαστικά τα προβλήματα.

Η ΕΟΚ θα πρέπει να ελίσσεται, να μην είναι τόσο τυπικοί όλοι και να περιμένουν το καλοκαίρι προκειμένου να βγάλουν τις προκηρύξεις και στη συνέχεια να περιμένουν την επόμενη χρονιά ώστε να εφαρμοστούν οι όποιες αποφάσεις. Χρειάζεται να δράσουν άμεσα. Με νέα αναδιάρθρωση. Άλλωστε θα επιζήσουν πιστεύω, οι ομάδες που θα είναι πιο έξυπνες που θα ξέρουν να ελίσσονται, να βρίσκουν διάφορους τρόπους χρηματοδότησης, νέους τρόπους και θα ασχολούνται πολύ με τις ακαδημίες τους. Επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεται σε κάθε γειτονιά να υπάρχει και μια ομάδα αλλά να ενωθούνε όλες μαζί και να γίνουν πιο δυνατές. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις για να βγούμε από τη κρίση, ο καθένας να βάλει το δικό του «λιθαράκι» για να βρούμε τον τρόπο».