Η ελληνική ομάδα συνεχίζει την αήττητη πορεία της στο Ευρωμπάσκετ Παίδων και οι προσδοκίες μεγαλώνουν, μιας και μπαίνουμε πλέον στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων, Μάνος Μανουσέλης, μίλησε μετά τη νίκη επί της Τουρκίας τόσο για το νέο θετικό αποτέλεσμα, όσο και για την επόμενη αντίπαλο στους “8” της διοργάνωσης, η οποία θα είναι η Γαλλία…

«Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το παιχνίδι με την Τουρκία, ούτε παίξαμε κάποιο φοβερό και τρομερό μπάσκετ. Σημασία έχει, ωστόσο, να κερδίζουμε ακόμη κι όταν δεν φτάνουμε σε τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η Τουρκία έπαιξε χωρίς τον Κορκμάζ, που είναι πρώτος σκόρερ του τουρνουά, κι εμείς είχαμε προσαρμόσει τα πλάνα μας πάνω του. Παράλληλα εφάρμοσαν σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα άμυνες ζώνης και αυτό επηρέασε το ρυθμό, όμως καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις και να πάρουμε τη νίκη» δήλωσε ο Μάνος Μανουσέλης.

Για τον αγώνα της Παρασκευής απέναντι στη Γαλλία, ανέφερε: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Η Γαλλία έχει μεγάλα κορμιά και καλούς αθλητές. Εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε και πάλι το πλάνο μας. Χρειάζεται προσπάθεια και συγκέντρωση για 40 λεπτά. Σίγουρα υπάρχει κούραση, σωματική και πνευματική, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Έχουν όλα τα παιδιά διάθεση να ξεπεράσουν αυτή την κόπωση και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη διοργάνωση».