Σκάνδαλος : «Mε σκληρή δουλειά και υπομονή»

Σωματείο με ιστορία και γερές βάσεις ο Εργοτελης κάνει τα αδύνατα δυνατά και πρωταγωνιστεί σε εθνικές κατηγορίες χρόνο με το χρόνο. Εκτός όμως από το ένδοξο παρελθόν του, το αξιοπρόσεκτο παρόν, προσπαθεί να δημιουργήσει και λαμπρό μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο δίνει βαρύτητα στις ακαδημίες του, όπου δεκάδες παιδιά μυούνται στο αθλητισμό κα ιδιαίτερα στο μπάσκετ.

Ένα από τα καμάρια των «κιτρινόμαυρων» είναι και ο Χρήστος Σκάνδαλος, ο οποίος γαλουχήθηκε στο ανοιχτό του Μαρτινέγκου και τη φετινή χρονιά του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει στην ομάδα ανδρών στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας με ενδιαφέρουσα παρουσία .
Έτσι ο κρητικός πλει μεικερ παρά τα 17 του χρόνια, μιας και παρουσιάζει αρκετά ώριμα στοιχεία στο παιχνίδι του έχει αναλάβει και την ευθύνη του ηγέτη στην ομάδα των παίδων του συλλόγου. Οι «μικροί» παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και γράφοντας 3/3 νίκες σε τοπικό επίπεδο αποδείχτηκαν… μεγάλοι, περνώντας άξια στην τελική φάση του Πανελληνίου που διεξάγεται αυτή τη εβδομάδα στην Κύμη, έχοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες να διακριθούν.

Επί της ευκαιρίας, ο ταλαντούχος παίκτης μίλησε για τους στόχους τους καθώς και την εμπειρία που ανέκτησε τη φετινή σεζόν με τη συμμετοχή του σε μεγάλη κατηγορία.

Η άποψη του Σκάνδαλου για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων: «Χρόνο με το χρόνο η ομάδα βελτιώνεται και γενικά γίνεται πολύ καλή δουλειά με τις ακαδημίες . Ξεκινήσαμε να παίρνουμε τα πρωταθλήματα από τις πιο μικρές κατηγορίες πρόπερσι, πέρυσι και τώρα το παιδικό. Η πορεία που έχουμε χαράξει δείχνει την δουλειά και το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα. Με την πρόκριση καταφέραμε να αναδείξουμε την Κρήτη σε πανελλήνιο επίπεδο και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα πρέπει να ανταμειφθεί στην τελική φάση του φάιναλ-6 και να πάρει αυτό που πραγματικά δικαιούται . Της αξίζει μια καλή θέση γιατί γίνεται σκληρή δουλειά και οι κόποι μας πρέπει να ανταμειφτούν».

Οι βλέψεις του αρχηγού των «κιτρινόμαυρων» για το τουρνουά: «Οι ακαδημίες είναι πολύ σημαντικές για τον σύλλογο και η φετινή επιτυχία στην τελική εξάδα είναι επίτευγμα πολλών ετών .Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Εργοτέλη που φτάνει εκεί. Επίσης η πορεία στο ανδρικό που για ακόμη μια χρονιά ήταν πολύ καλή και ανάλογη των προσδοκιών των ανθρώπων του Εργοτέλη. Πιστεύω ότι βοηθάνε και θέλουν να πάνε ψηλά την ομάδα του Εργοτέλη και ακόμα πιο πάνω από ότι είναι τώρα. Ελπίζω και εγώ με την σειρά μου η ομάδα να πάει ακόμα πιο ψηλά γιατί είναι μια ομάδα που αγαπώ και έχω στην καρδιά μου».

Ο 17χρονος πλέι μέικερ σχολίασε την ανοδική πορεία της ομάδας του καθώς και τους λόγου που κάνουν τους κρητικούς να ξεχωρίζουν: «Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο ότι υπάρχουν κάποια άτομα που βοηθάνε αυτή την ομάδα και κάνουν ότι μπορούν για να αναδείξουν τον Εργοτέλη. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και βλέπουμε ότι με τα χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά με τις ακαδημίες .Το αποκορύφωμα είναι η φετινή πορεία της ομάδας μου που για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου έφτασε στο final-6 και η αντίστοιχα καλή πορεία στο ανδρικό που ανέδειξε παιδιά των ακαδημιών και αρκετούς κρητικούς παίκτες. Πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλεία μέσα στο γήπεδο και με υπομονή καταφέραμε να κάνουμε επιτυχημένες σεζόν».

Τέλος, τόνισε ότι με σκληρή δουλειά και υπομονή καταφέραν  ό,τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα του Εργοτέλη έχει βάσεις να στηριχθεί για να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Πήγη: www.basketball.gr