Η Ελλάδα δεν κατάφερε να δείξει ένα καλό πρόσωπο απέναντι στις ΗΠΑ, γνωρίζοντας την ήττα στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16». Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, καθώς και ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησαν για την αναμέτρηση. 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σχολίασε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, συγχαρητήρια στις ΗΠΑ και τον κόουτς Πόποβιτς. Η τακτική μας δούλεψε αρκετά, αλλά όχι όσο θα θέλαμε, γιατί στην επίθεση ήμασταν άστοχοι, ακόμη και στις βολές. Δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ. Η προσοχή μας τώρα είναι στην Τσεχία και θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να κερδίσουμε ένα ματς με 12 πόντους, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ κι όχι τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μας, θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να προκριθούμε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά οι ΗΠΑ επέβαλαν το δικό τους στυλ και είχαν το προβάδισμα. Τους δώσαμε εύκολα σουτ, χάσαμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και πήραν τη νίκη».

O Γκρεγκ Πόποβιτς ανέφερε: «Αντιμετωπίσαμε μια έμπειρη ομάδα, που είναι καλά προπονημένη και ήταν δύσκολο το έργο μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο ενεργητικοί μπορούσαμε στην άμυνα και λειτούργησε. Όταν έχεις δώδεκα παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί, χρειάζεσαι χρόνο. Κάθε μέρα που περνά οι παίκτες μαθαίνουν και καλύτερα το παιχνίδι μας».

Τέλος, με τη σειρά του, ο Κέμπα Γουόκερ είπε: «Είχαμε ένα καλό πλάνο, το εφαρμόσαμε και πήραμε μια σημαντική νίκη. Εγώ περίμενα καιρό την ευκαιρία να παίξω, είμαι χαρούμενος και προσπαθώ όπως μπορώ να βοηθήσω τη χώρα μου να κάνει το καλύτερο. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το γκρουπ παικτών».