Σκουρτόπουλος: “Οι μισοί παίκτες αυτής της ομάδας δίνουν πρώτη φορά το «παρών»”

Η… παρανόηση που δημιούργησε αναστάτωση στην εθνική ομάδα έχει περάσει πλέον στην “ιστορία” και πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού έκανε την τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους σε πλήρη απαρτία, αναχωρεί με προορισμό τη Λετονία. Η αποστολή για τη Ρίγα και τα δύο παιχνίδια κόντρα σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Λετονία θ’ αναχωρήσει με 13 παίκτες στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου, ενώ αναμένεται την Τετάρτη (17/2) να έχει στη διάθεσή του και τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του είναι αρνητικά.

Αρκετά νεανικό σχήμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάτι που δικαιολογείται από την εξασφαλισμένη πλέον πρόκριση, που έδωσε τη δυνατότητα στο προπονητικό επιτελείο να προχωρήσει το πλάνο της ενσωμάτωσης που έχει καταρτιστεί, όπως αποκάλυψε κι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. “Γνωρίζοντας και αυτή τη φορά ότι η πρόκριση είναι γεγονός μετά από τους αγώνες του Νοεμβρίου στο Σεράγεβο, είχαμε επεξεργαστεί ένα πλάνο ενσωμάτωσης ακόμα περισσότερων νέων παιδιών στην ομάδα, για να πάρουν τις πρώτες τους παραστάσεις και να συνεχιστεί η διαδικασία της διαδοχής που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε βάθος χρόνου για το ελληνικό μπάσκετ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η συγκυρία τα έφερε έτσι που έκανε αναγκαστικά μαζικές αυτές τις προσθήκες και πλέον έχουμε μία ομάδα στην οποία οι μισοί παίκτες δίνουν για πρώτη φορά το «παρών» στην Εθνική Ανδρών. Ανεξάρτητα από το ότι έχουμε προκριθεί, ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να εκπροσωπεί πάντα επάξια και με αξιοπρέπεια το μπάσκετ της χώρας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε και στη Λετονία. Συγκεντρωθήκαμε από νωρίς, γιατί δεν υπάρχει πια ένας μεγάλος κορμός που να ξέρει τις… συνήθειες αυτής της ομάδας και απλά να χρειάζεται υπενθύμιση, αλλά πρέπει να γίνει κατά το δυνατόν μια κανονική προετοιμασία”, συμπλήρωσε και συνέχισε: “Αναχωρούμε για το τελευταίο κομμάτι της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ με την Ελλάδα να έχει εκπληρώσει το στόχο της με την εξασφάλιση της παρουσίας της στην τελική φάση. Νιώθουμε καλά που έχουμε καταφέρει τον πρώτο στόχο μας δύο αγώνες νωρίτερα από το τέλος, την ώρα που βλέπουμε τι γίνεται σε άλλους ομίλους και πόσες παραδοσιακές δυνάμεις αγωνιούν για το αν θα τα καταφέρουν. Νιώθουμε ακόμα καλύτερα που δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να εξαργυρώσουν τους κόπους και τις προσπάθειές τους με την κλήση στην Εθνική Ανδρών. Θέλουμε όλο αυτό το σκηνικό να το απολαύσουμε και στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διατηρήσουμε μέχρι τέλους την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία αυτής της ομάδας”.

Η σύνθεση της αποστολής που ταξιδεύει στη Λετονία

Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής)
Δημήτρης Κακλαμανάκης (ΠΑΟΚ)
Ζώης Καράμπελας (Περιστέρι)
Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ)
Γιάννης Κουζέλογλου (Άρης)
Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ)
Βασίλης Μουράτος (Λαύριο)
Δημήτρης Μωραϊτης (ΑΕΚ)
Kωνσταντίνος Παπαδάκης (Λάρισα)
Χρήστος Σαλούστρος (Περιστέρι)
Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Ν.)
Γιώργος Τσαλμπούρης (ΠΑΟΚ)
Νίκος Χουγκάζ (Ιωνικός Ν.)
Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ)

Προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος
Β. Προπονητή: Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιάννης Καλαμπόκης
Γυμναστής: Γιάννης Παπαγεωργίου
Γιατρός: Χάρης Βουλγαρόπουλος
Φυσιοθεραπευτής: Βαγγέλης Σβίγγος
Φροντιστής: Ανδρέας Φραντζέσκος
Αρχηγός αποστολής: Παναγιώτης Τσαγκρώνης
Manager: Κώστας Κώτσης
Covid19 Manager: Σοφία Κλιγκοπούλου
Παρατηρητής Υγειονομικής Επιτροπής FIBA: Κώστας Παρίσης