Σλούκας: «Τιμή να βρίσκομαι στην εθνική ομάδα και να παλεύω με τους συμπαίκτες μου για τη χώρα μου»

Μπορεί ν’ αποτελεί μία από τις… παλιοσειρές της εθνικής ομάδας, αλλά ο Κώστας Σλούκας δείχνει ότι αντιμετωπίζει την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως στις πρώτες του κλήσεις! Με την ίδια θέρμη και το ίδιο πάθος. Και δηλώνει αποφασισμένος να παλέψει με τους συμπαίκτες του στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά με όλες του τις δυνάμεις για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκρότημα στο Τόκιο. «Τιμή να βρίσκομαι στην εθνική ομάδα και να παλεύω με τους συμπαίκτες μου για τη χώρα μου», τονίζει ο διεθνής άσος, που μίλησε στο site της ομοσπονδίας για:

-τη νέα δοκιμασία που θα ζήσει με την Εθνική Ανδρών: «Κάθε καλοκαίρι είναι μια νέα εμπειρία. Είναι τιμή να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα και μια πρόκληση να παλεύω με τους συμπαίκτες μου για τη χώρα μου. Ελπίζω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό φέτος».

-το αν προσφέρει ένα έξτρα κίνητρο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για μένα είναι μεγάλος στόχος της καριέρας μου να κάνω μια διάκριση με την Εθνική ομάδα. Είναι κάτι που μου λείπει και το θέλω πάρα πολύ. Ελπίζω να τα καταφέρω το φετινό καλοκαίρι».

-τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας: «Είναι πρόβλημα οι λίγες μέρες προπονήσεων για μας, αλλά το ίδιο έχουν να αντιμετωπίσουν και οι άλλες ομάδες. Όλοι έχουμε το ίδιο μειονέκτημα, αλλά ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να φανούμε αντάξιοι κυρίως των προσδοκιών που υπάρχουν».

-τη συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο: «Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Προσπαθεί να βάλει τις δικές του πινελιές, κυρίως από την εμπειρία που έχει με τα κολέγια και θέλει να παίξουμε ένα διαφορετικού τύπου μπάσκετ. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο που θέλει να βάλει».

-τον ανταγωνισμό στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Δεν μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση ακόμη. Θέλω να πιστεύω πως θα προκριθούμε εμείς από τον όμιλο και θα παίξουμε τα χιαστί παιχνίδια υγιείς και με καλές πιθανότητες να περάσουμε στον τελικό».