Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το τουρνουά της Γαλλίας και θεωρεί πως αυτά τα φιλικά παιχνίδια είναι για να βρει ρυθμό η Εθνική Ελλάδος.

«Τα φιλικά είναι μέρος της προετοιμασίας. Ακόμη πολύ νωρίς. Σε σχεδόν μήνα θα αρχίσουν τα επίσημα ματς. Τα φιλικά είναι για να δούμε τις αδυναμίες μας, που πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και τι πρέπει να κρατήσουμε. Είναι για να δοκιμάσει ο κόουτς σχήματα και να δει που βρισκόμαστε. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση γιατί έχουμε κάνει πολύ σκληρή προπόνηση. Αλλά για αυτό είναι τα φιλικά, για να βρούμε ρυθμό, να δέσουμε ως ομάδα και δούμε που βρισκόμαστε».

Για το τι πρέπει να περιμένουμε από την Εθνική στο τουρνουά: «Όταν είσαι κουρασμένος από την προετοιμασία σίγουρα πρέπει δουλέψει και το μυαλό. Καμιά φορά βέβαια κουράζεται και αυτό, αλλά είναι μέρος της προπόνησης. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Μας περιμένει δύσκολο Ευρωμπάσκετ και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για το ότι σε άρθρο της η FIBA αναφέρει την Εθνική ως φαβορί για το χρυσό στην Σλοβενία: «Σίγουρα τιμά την χώρα μας αυτό το γεγονός. Δείχνει πόσο μπασκετική χώρα είμαστε. Το DNA του Έλληνα είναι μπασκετικό. Όμως εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά. Δεν τα κοιτάμε. Αν είσαι καλή ομάδα το δείχνεις στο γήπεδο όχι στα λόγια.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, τόνισε: «Χρειάζεται σίγουρα ένας συνδυασμός μυαλού και καλής φυσικής κατάστασης. Τα πρώτα φιλικά είναι περισσότερο σαν ξεμούδιασμα. Να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε εικόνες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν να φύγουμε από τον ρυθμό των προπονήσεων κα να μπουμε αγώνων. Εχουμε δουλέψει πολύ καλά ως τώρα. Εχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση και νομίζω πως ήρθε ο καιρός τώρα με τα φιλικά να μπούμε περισσότερο στους αγώνες και σιγά σιγά να βάζουμε ποιότητα στο μπάσκετ που είναι και το κυρίως ζητούμενο αυτή την στιγμή. Θεωρώ πως ο χρόνος που έχουμε κάθε καλοκαίρι είναι πολύ μικρός. Αυτό το καλοκαίρι προσπαθήσαμε μέχρι και χτες να βάλουμε όγκο και φυσική κατάσταση… Θεωρώ πως μέχρι τώρα έχουν πάει όλα πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι πως πλην του Μπουρούση που τραυματίστηκε, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υγιείς. Εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας. Η υγεία είναι το σημαντικότερο και από δω και πέρα θα μπουν άλλα πράγματα στο παιχνίδι. Πρέπει να λειτουργούμε περισσότερο με το μυαλό και να παίρνουμε πιο γρήγορα τις πληροφορίες από κει. Εκτός από γρήγορα πόδια χρειάζεται και γρήγορη σκέψη. Είμαστε σε καλό δρόμο και σιγά σιγά μέσα από τα φιλικά είναι ευκαιρία να βρούμε τον ρυθμό μας».

Για το ότι σε άρθρο της η FIBA αναφέρει την Εθνική ως φαβορί για το χρυσό στην Σλοβενία: «Τα προγνωστικά είναι για να υπάρχουν. Ολοι το γνωρίζουν. Θεωρώ τιμητικό πως μας συγκαταλέγουν ανάμεσα στα φαβορί. Εγώ θα ήθελα να παραμείνουμε υγιείς και συγκεντρωμένοι. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε από τον όμιλο που είναι φωτιά και πολύ εύκολα μπορεί να μείνεις εκτός. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν θα κοιτάμε μακριά. Αν μπορέσουμε αρχικά να περάσουμε, στην συνέχεια θα οριοθετούμε σιγά σιγά τους νέους μας στόχους».