Στέλνουν στη… National League 1 το Μίλωνα, αλλά με ερωτηματικά!

«Ήξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις», ήταν ο χρησμός της Πυθίας, δίχως ωστόσο να είναι ξεκάθαρη η απάντησή της, διότι πολύ απλά τα πάντα κρίνονταν από το σημείο που θα έμπαινε το κόμμα… Ε, κάπως έτσι μοιάζει να είναι και η κατάσταση στο Μίλωνα, καθώς στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (17/6) αποφασίστηκε να μην δημιουργηθεί ΚΑΕ, αλλά η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στη National League 1! Έτοιμος για Β’ εθνική, λοιπόν, ο Μίλωνας εκτός κι αν υπάρξει και πάλι ανατροπή σκηνικού

Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί εκ νέου, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του infobasket.gr πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν τα επόμενα 24ωρα, έχοντας ως «βάση» αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση. Σε αυτή ψήφισαν 54 άτομα υπέρ της συμμετοχής στη National League 1 και 8 υπέρ της σύστασης ΚΑΕ (ενώ υπήρξε και 1 λευκό). Η παρουσία του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού φαίνεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της ψηφοφορίας, όπως επίσης και κάποιων μελών, που… εμφανίστηκαν μετά από αρκετό καιρό στα κοινά του συλλόγου.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές μας, ο Γιάννης Σγουρός που βρέθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, κάλεσε τα μέλη που παρέστησαν να διαλέξουν ανάμεσα στη «σιγουριά της Β’ εθνικής» και το «χάος που θα δημιουργήσει η ΚΑΕ» και φυσικά όλοι εκείνοι που «ορέγονται» τη συμμετοχή του Μίλωνα μετά από σχεδόν 24 χρόνια στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Εύλογες ήταν βέβαια οι απορίες που δημιουργούνται από τη θέση αυτή του Γιάννη Σγουρού, καθώς δεν διευκρινίστηκε πως προκύπτει ότι θα δημιουργηθεί χάος με την ΚΑΕ, πολύ δε περισσότερο όταν ο βασικός υποστηρικτής της σχετικής πρότασης, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές ότι έχει ήδη εξασφαλίσει σχεδόν 500 χιλ. €… Και ο συγκεκριμένος αθλητικός παράγοντας έχει δείξει το προφίλ του, καθώς όποτε ενεπλάκη σε κάποια ΚΑΕ δεν έφυγε αφήνοντας πίσω του… καμμένη γη (χρέη). Εν αντιθέσει με την εικόνα που υπάρχει για τον Μίλωνα και τους παράγοντες που τον είχαν οδηγήσει προ πολλών ετών στην Α1, με το οικονομικό χάος τότε να είναι σημαντικό και τον σύλλογο να… κοπιάζει αρκετά για να ξεμπερδέψει… Ακούστηκαν μάλιστα και κάποια σχόλια περί μη νόμιμης διαδικασίας σχετικά με αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση (με βάσει το καταστατικό του συλλόγου). Και ίσως κάπου εδώ να «κρύβεται και το κλειδί» που μπορεί ν’ ανατρέψει το σκηνικό.

Διότι εάν η έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση, που αποφάσισε την ανατροπή της προηγηθείσας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (που είχε πραγματοποιηθεί προ μερικών 24ώρων και είχε ψηφίσει «ναι» υπέρ της έναρξης διαδικασιών για ίδρυση ΚΑΕ), κριθεί ότι δεν τήρησε τις νόμιμες προϋποθέσεις, τότε τα πάντα θ’ αλλάξουν. Το «ναι στη Β’ εθνική» θα πάψει να υφίσταται και θα έρθουμε εκ νέου στην αρχική απόφαση, περί συμμετοχής της ομάδας στη Basket League.

Πάντως εκείνο που θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι εάν όσοι θέλουν την ομάδα στη National League 1 και βρέθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 17/6, θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και θα συνεισφέρουν ώστε να μπορεί ο Μίλωνας να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα. «Ή θα… εμφανιστούν και πάλι μετά από καιρό», όπως ακούστηκε στα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν στο περιθώριο της έκτακτης ΓΣ, βλέποντας ορισμένους από τους παριστάμενους, σχολιάζοντας δηκτικά ότι δεν τους είχαν δει σε κανένα από τα δύσκολα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα στην Elite League και στην προσπάθειά της για διάκριση…