Σταϊκόπουλος: «Ο στόχος αλλάζει…»

Η εξαιρετική πορεία που διαγράφει ο Ζωγράφου, χθες σημείωσε την έκτη συνεχόμενη νίκη του, άλλαξε το αρχικό πλάνο της ομάδας, με το σύλλογο να έχει βλέψεις ανόδου. Ο προπονητής της ομάδας, Στέλιος Σταϊκόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ αναφέρθηκε στην αλλαγή στόχων, την πορεία της ομάδας, αλλά και τους συλλόγους που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Πριν αρχίσει η χρονιά, ποιος ήταν ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος που βάλαμε στην αρχή της σεζόν ήταν να σωθούμε σχετικά γρήγορα και νομίζω πως θα το καταφέρουμε εύκολα αυτό. Πλέον ο στόχος αλλάζει. Και αυτό γιατί βλέπουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα, έτσι είναι λογικό να αλλάζουμε στόχους και να κοιτάμε πιο ψηλά. Είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει και μακάρι να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα που μόλις φέτος κατάφερε να ανέβει από τη δεύτερη κατηγορία».

Το επίπεδο της Α’ Ανδρών πως σας φαίνεται; Περιμένατε πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

«Noμίζω πως το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά υψηλό. Και αυτό γιατί έχουν έρθει παίκτες από τη Γ’ Εθνική ενώ πολλές ομάδες έχουν κρατήσει τον βασικό τους κορμό από πέρσι».

Ποιες ομάδες βλέπετε να παλεύουν για την άνοδο στη Γ’ Εθνική;

«Μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει τον Σπόρτιγκ και την Πεντέλη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως το Κορωπί και το Χαλάνδρι που, όμως, δείχνουν να έχουν μείνει λίγο πιο πίσω. Το Κορωπί έχασε έναν παίκτη που είχαν στηρίξει πολλά επάνω του ενώ το Χαλάνδρι έκανε μια κακή ήττα, η οποία το επηρέασε πολύ. Επίσης ήρθε και ο τραυματισμός του Απέργη και τώρα δείχνουν να κάνουν μια κοιλιά. Θεωρώ, όμως, πως και οι δύο ομάδες θα είναι καλύτερες στο μέλλον. Επίσης ωραίο μπάσκετ παίζουν το Γαλάτσι και ο Παπάγος. Πιστεύω λοιπόν πως αυτές είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο».

Η ομάδας σας αν και δεν ξεκίνησε καλά, πλέον δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Τι είναι αυτό που αλλάξατε και πλέον έχετε έξι σερί νίκες;

«To αρχικό μας πλάνο ήταν να κρατήσουμε τον βασικό κορμό από πέρσι. Τέσσερις παίκτες, όμως, αποχώρησαν λόγω προσωπικών προβλημάτων και έτσι αναγκαστήκαμε αντί για δύο μεταγραφές που θέλαμε να κάνουμε, να πραγματοποιήσουμε έξι. Τα νέα παιδιά μπήκαν γρήγορα στη φιλοσοφία, αλλά στη συνέχεια ήρθαν οι τραυματισμοί του Ζευκιλή και του Ψυχογιόπουλου, δύο παικτών που κάνουν πολύ δουλειά στην επίθεση. Έτσι ρίξαμε όλο το βάρος στην άμυνα μας και μέχρι να βρούμε τους προσανατολισμούς μας, ήρθαν κάποιες ήττες. Νομίζω πως πλέον όλα είναι καλύτερα και όταν θα σταματήσουν και οι αναποδιές, εκτιμώ πως η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα της Α’ ΕΣΚΑ; Στηρίζει την προσπάθεια σας;

«Νομίζω πως τα περισσότερα ματς διεξάγονται μεταξύ συγγενών και φίλων. Μόνο ο Παπάγος και ο Σπόρτιγκ μαζεύουν αρκετό κόσμο. Στις άλλες ομάδες δεν πηγαίνουν και τόσοι πολλοί φίλαθλοι, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι πως οι καιροί είναι δύσκολοι και ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες».