Στα Γιάννενα η ακαδημία του Πιερικού/Αρχέλαου

Στο 21ο τουρνουά Ιωαννίνων πήρε μέρος η Ακαδημία του Πιερικού Αρχελάου με παιδιά που είναι γεννημένα το 1997, το 1998 και το 1999. Η κάθε ηλικία έδωσε μέσα σε τρεις μέρες τέσσερις αγώνες με τοπικές ομάδες των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και του Αγρινίου, ενώ ο Δημήτρης Βαβατσιούλας από τους 1999, κέρδισε στον διαγωνισμό τριπόντων.

«Ήταν η τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα της ακαδημίας μας για τη φετινή χρονιά. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του τουρνουά εκεί για την άψογη φιλοξενία τους. Πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε σ’ αυτό το τουρνουά γιατί το αναπτυξιακό πρόγραμμα, κυρίως στην περιοχή μας, είναι εξαιρετικά φτωχό έως και ανύπαρκτο. Τα παιδιά αυτά ενώ σε άλλες πόλεις δίνουν κάθε εβδομάδα από ένα παιχνίδι, στην κεντρική Μακεδονία δεν γίνεται τίποτα. Ακόμη και κάποιοι αγώνες, ελάχιστοι, που προβλέπονται, πάμε και δεν υπάρχει καν διαιτητής» δήλωσε σχετικά με τους αγώνες αυτούς ο προπονητής των ομάδων Γιάννης Δαμαλής, συμπληρώνοντας:

«Παρακαλούμε τους αρμόδιους να μεριμνήσουν καλύτερα για τη δημιουργία ενός προγράμματος αγώνων μικρών ηλικιών μεταξύ των ομάδων των πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι να πηγαίνουμε μόνο ως το Λιτόχωρο και τον Κολινδρό. Η Ακαδημία μας θα συνεχίσει και τον Ιούλιο με ένα αξιόλογο καλοκαιρινό πρόγραμμα προπονήσεων, στο οποίο θα εργάζονται τρεις προπονητές συγχρόνως στο ίδιο γήπεδο για όσους αθλητές θέλουν να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους».