Στην αναβάθμιση του Ιωσήφ Νικολαΐδη από μέλος του προπονητικού επιτελείου της εθνικής εφήβων σε πρώτο προπονητή, προχώρησε η ομοσπονδία. Ο Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, που το προσεχές καλοκαίρι θα κληθεί ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα U18 στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Ο Νικολαϊδης την περασμένη περιόδο ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, αποκομίζοντας και την πολύτιμη εμπειρία της παρουσίας σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πλέον θα έχει τις… τύχες της στο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο διάστημα 27 Ιουλίου ως 4 Αυγούστου στη Φινλανδία. Νωρίτερα βέβαια στο καλεντάρι της ομάδας υπάρχει το διεθνές τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτζερ» που φιλοξενείται στο Μανχάιμ (30/3-6/4) και είναι ένα δυνατό τουρνουά, το οποίο αποκαλείται και «μικρό παγκόσμιο», καθώς παίρνουν μέρος ομάδες και εκτός Ευρώπης. Φέτος θα αγωνιστούν οι Ελλάδα, Αργεντινή, Τουρκία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστραλία, Γερμανία U18, Γερμανία U17, Αίγυπτος, Κίνα και Σερβία.

Ποιος είναι…

Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης (13/3/1977) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε στον Άρη, τον Ερμή Λαγκαδά, τον ΓΣ Λαυρίου, το Ασβεστοχώρι και τον Πανεδεσσαϊκό. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν (Mountain Senario College) φυσική αγωγή και ψυχολογία με υποτροφία. Η προπονητική του καριέρα άρχισε από την Ακαδημία Αστέρια και συνεχίστηκε στην GBA, τον Ολυμπιακό, τον Μαντουλίδη, την ΧΑΝΘ και την ΔΕΚΑ.