Στην ακαδημία του Πιερικού/Αρχελάου και ο Χρυσίδης

Αλλος ένας παλιός παίκτης του Πιερικού προστέθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου. Ο λόγος για τον Δαμιανό Χρυσίδη, που ύστερα από μία ενδιαφέρουσα πορεία στο μπάσκετ επέστρεψε στα παλιά του… λημέρια και ήδη προπονεί παιδιά που είναι στα τμήματα υποδομής.

Ο Δαμιανός (ή Δάμης) Χρυσίδης ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα ως αθλητής από τις Ακαδημίες το 1985 και συμμετείχε στη κατάκτηση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ το 1990, στην κατάκτηση πέμπτης θέσης στην τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων, στην Κεφαλονιά, όπου αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Το 1991 συμμετείχε με τον Πιερικό που πήρε το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ και την πρώτη θέση στην τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Βόλο.

Το 1992 συμμετείχε με την εθνική ομάδα των παίδων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές Μεσογειακό Πρωτάθλημα στη Σμύρνη και το 1993 στο Μannheim της Γερμανίας με αργυρό μετάλλιο, το χάλκινο μετάλλιο στο Rotterdam της Ολλανδίας και το χρυσό μετάλλιο στο Dimitrofgrand της Βουλγαρίας, όπως και την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό της Σαμσούντας. Εκτός από τον Πιερικό Αρχέλαο, αγωνίστηκε στις ανδρικές ομάδες ΒΑΟ, της Σιάτιστας, του Φιλίππου Βεροίας, των Δαιδάλων, της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων.

Το 2006 ήταν στην προπονητική ομάδα του S.B.C. (Salonica Basketball Camp) με επικεφαλής τον coach κ. Θ. Ροδόπουλο και με τις εθνικές ομάδες ήταν 42 φορές διεθνής. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και μέλος του ΣΕΠΚ.

Για την επιστροφή του στον Πιερικό Αρχέλαο και την Ακαδημία της ομάδας, ο Δάμης Χρυσίδης, δήλωσε: «Επιστρέφω με ιδιαίτερη χαρά στον Πιερικό Αρχέλαο που για μένα είναι μια πολύ γνώριμη κατάσταση. Στα τμήματα υποδομής έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και διαπιστώνω ότι τόσο ο Στέλιος Χατζηιωάννου, όσο και οι άλλοι οι προπονητές δουλεύουν με ζήλο και αγάπη. Έχουν εντοπισθεί παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο που σίγουρα αποτελούν το μέλλον και όπως όλοι έτσι και εγώ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο που δεν είναι άλλος από μια ουσιαστική και ποιοτική δουλειά στις υποδομές του αγαπημένου μας συλλόγου».