Η Ακράτα ήθελε να συνεχίσει ο Γεράσιμος Μανταλβάνος να φορά τη φανέλα της ομάδας και τη νέα περίοδο και το πέτυχε στο… έπακρο. Διότι όχι μόνο ανανέωσε με τον Γεράσιμο Μανταλβάνο, αλλά πρόσθεσε στο ρόστερ της και τον αδερφό του Κώστα! Οι ιθύνοντες μάλιστα την Ακράτα ενίσχυσαν αρκετά τη front line τους, καθώς πέραν των Γεράσιμου και Κώστα Μανταλβάνου, πρόσθεσαν και την απόκτηση του Τρύφωνα Πρέκα, ενώ κράτησαν και τον βασικό κορμό της ομάδας της περασμένης σεζόν!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

gerasimos_kostas_mantalvanos“Ο Α.Ο. Ακράτα ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Κώστα Μανταλβάνο. Ο Κώστας Μανταλβάνος (1994, 2,03) αγωνίζεται στη θέση του Center, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού όπου και αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα.

Έχει αγωνιστεί επίσης στο Μαρούσι ενώ την περίοδο 2012-2016 αγωνίστηκε με την ομάδα του New Hampshire University στο NCAA, 92 συνολικά αγώνες και με την οποία κατέκτησε το περιφερειακό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας το 2015, φθάνοντας στις καλύτερες οκτώ ομάδες της κατηγορίας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο NCAA DIV2 σε 6,3 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο είχε 1,4 πόντους, 1,1 ριμπάουντ, 0,4 ασίστ, 0,2 κλεψίματα, 0,3 μπλόκ και 0,6 λάθη

Η απόκτηση του Κώστα Μανταλβάνου σε συνδυασμό με την ανανέωση του αδελφού του Γεράσιμου και την απόκτηση του Τρύφωνα Πρέκα καθιστά εξαιρετικά δυνατή την frontline της ομάδας της Ακράτας και ιδιαίτερα στη θέση του Center. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης η συνέχιση της συνεργασίας με το βασικό κορμό της ομάδας και τους Ακρατινούς παίκτες–σημαίες Οικονομόπουλος Ανδρέας, Μαλλής Βασίλης, Πολύδερας Κώστας αλλά και τους ταλαντούχους Σταυρόπουλος Ντίνος, Σακελλαρίου Μιχάλης, Παναγόπουλος Άγγελος και Βασιλάτος Παναγής σε συνδυασμό με την ανανέωση της συνεργασίας με τους πολύ έμπειρους Αλέξανδρο Σαρίκα Μιχάλη Μπιτσάκο καθιστά το ρόστερ της ομάδας πλήρες. Απομένει μία μεταγραφή – έκπληξη που θα κάνει και τη διαφορά στην Κατηγορία”.