Στην Αμερική η παίκτρια του Πιερικού, Ξανθίππη Καρατάσιου

Η εξαιρετική δουλειά στα τμήματα του Πιεριού έχει φανεί κατά καιρούς καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αθλητές και αθλήτριες έχουν μεταπηδήσει σε ανώτερα πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά, όμως μία δική του παίκτρια, η Ξανθίππη Καρατάσιου κατάφερε να κερδίσει υποτροφία στις ΗΠΑ και στο κολέγιο Canasius College. 
Αναλυτικά:
«Με ιδιαίτερη χαρά, ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει την μετακίνηση της Ξανθίππης Καρατάσιου για τις ΗΠΑ και το Canisius College.
Η αθλήτρια και η οικογένεια της έκαναν αποδεκτή την υποτροφία που τους προσέφερε το Canisius για το ακαδημαικό έτος 2021-2022 και το προσεχές καλοκαίρι θα ενταχθεί το ακαδημαικό και αθλητικό πρόγραμμα του κολλεγίου

Το Canisius συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία (NCAA Div1) του κολεγιακού πρωταθλήματος και έχει έδρα το Buffalo της Νέας Υόρκης. Η Καρατάσιου θα είναι η πρώτη γυναίκα αθλητής του Πιερικού Αρχελάου που αποκτά υποτροφία από Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης στο Iowa State.

Η Καρατάσιου γεννήθηκε το 2003 στην Κατερίνη και διαμένει στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας. Εντάχθηκε στον Πιερικό Αρχέλαο το 2017. Την επόμενη χρονιά και στο εξής αποτελεί μέλος της γυναικείας ομάδας του συλλόγου σε όλη τη διαδρομή του στην Α2 κατηγορία γυναικών, είναι πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΜ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών, ενώ έχει 3 σερί συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και τις 6 καλύτερες ομάδες της χώρας με τον Πιερικό Αρχέλαο.
Επιπλέον, αποτέλεσε μέλος της Εθνικής γυναικών U16 και U18 με συμμετοχή στα αντίστοιχα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα».