Στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού οι Παίδες (vd)

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης η Εθνική Παίδων, υπό τη συνοδεία του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και του Β’ αντιπροέδρου Αριστείδη Γολέμη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αρχηγός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παρέδωσε στον κ. Ανδριανό μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών και εκείνος ανταπέδωσε με δύο βιβλία («ΑΓΩΝ» και «Αρχαία Ολυμπία»).

Ο Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός είπε απευθυνόμενος στους χάλκινους πρωταθλητές Ευρώπης: «Μας κάνατε υπερήφανους. Το άθλημα είχε παρελθόν, έχει παρόν και μέλλον. Αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Μας δίνετε δύναμη να προχωρήσουμε και εμείς σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζει η πατρίδα μας. Πραγματικά είστε η ελπίδα. Μετά από χρόνια θα αναλάβετε και την τύχη της χώρας, με τις σπουδές σας, με την επαγγελματική σας διαδρομή. Εύχομαι υγεία σε όλους, επιτυχίες και δύναμη. Να είναι καλά η οικογένειά σας, οι γονείς σας και οι προπονητές και συνεργάτες που σας στηρίζουν.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Ο αγώνας είναι πολλαπλός και είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις συνθήκες που υπήρχαν στο παρελθόν, που τα πράγματα ήταν καλύτερα. Σε αυτές τις δημοσιονομικές ανάγκες που έχει η χώρα θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάσει τόπο στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Αυτή είναι η βούλησή μας, να διαχειριστούμε αυτά τα χρήματα με σεβασμό και με στόχο να κερδίσει ο αθλητισμός».

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης… υποσχέθηκε από τη μεριά του ότι επισκεφτούν και στο μέλλον τον Υφυπουργό (υπονοώντας προφανώς έπειτα από άλλο μετάλλιο…): «Σας ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε. Θέλουμε να σας υποσχεθούμε ότι θα ξανάρθουμε. Θα σας αναγκάσουμε να μας ξανακαλέσετε. Εκτός από την επόμενη χρονιά και είναι και η μεγάλη μας ομάδα».

«Ηταν πολύ τιμητικό για εμάς που μας δέχθηκε ο υφυπουργός και μιλήσαμε για την επιτυχία της Εθνικής Παίδων. Άκουσε τα προβλήματά μας σε σχέση με την μοριοδότηση των παιδιών. Μας υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και τα παιδιά θα μπουν στο πανεπιστήμιο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία συμπεριλαμβάνοντας και την δική τους την ηλικία και έτσι έχουμε την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και την επόμενη χρονιά» τόνισε ο Μάνος Μανουσέλης.

Τέλος, ο Νίκος Τούφας πρόσθεσε: «Ήταν μια ηθική επιβράβευση των παιδιών για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλο το καλοκαίρι. Ελπίζουμε να έχουμε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον και να είναι πάντα καλά».