Στο σχολείο του Παπαχρήστου

Μία ακόμα επίσκεψη σε σχολείο πραγματοποίησε ο Πιερικός Αρχέλαος. Αυτή τη φορά οι ορίζοντες διευρύνθηκαν καθώς η πρόσκληση δεν προέρχονταν από συντοπίτες τους αλλά από το Δημοτικό της Καρδίτσας. Η αντιπροσωπεία του συλλόγου, η οποία αποτελούνταν από τους Γιάννη Πόδα, Χρήστο Γκογκίδη, Ουρούλε Ιγκμπάβμποα, Γιάννη Παπαχρήστου, Γιάννη Ροδοστόγλου, Νεμάνια Τσουκ και Χρήστο Χρηστίδη, έκανε πρόθημα την επιθυμία των μαθητών και των μαθητριών πράξη προσφέροντας πολλά χαμόγελα χαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Παπαχρήστου φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο και για το λόγο αυτό δεν έκρυψε την συγκίνηση του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Πόδας, απευθύνθηκε στους μικρούς μαθητές ευχαριστώντας θερμά για την υποδοχή τους: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την υποδοχή σας. Δεχθήκαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την πρόσκλησή σας και είναι τιμή μας που επισκεπτόμαστε σχολεία εκτός Κατερίνης, όπως και αυτό εδώ της Καρδίτσας. Από αυτό εδώ το χωριό είναι και ο αθλητής μας Γιάννης Παπαχρήστου και το σχολείο σας είναι αυτό που κάποτε ήταν μαθητής του και ο ίδιος. Πρέπει να ασχοληθείτε όλοι σας με τον αθλητισμό, με οποιοδήποτε άθλημα. Και όλοι μπορείτε να ξεχωρίσετε αν τον αγαπήσετε όσο πρέπει. Για μας, ειδικά το μπάσκετ είναι ένα εξαιρετικό άθλημα και σας προτρέπουμε να το αγκαλιάσετε. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και Καλό Πάσχα».

Το λόγο πήρε και ο παλιός μαθητής του Δημοτικού, Γιάννης Παπαχρήστου λέγοντας : «Είμαι κι΄ εγώ ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σας. Βέβαια διακατέχομαι και από μια αναπόφευκτη συγκίνηση, αφού σ΄ αυτό εδώ το σχολείο μεγάλωσα. Τότε ήταν πιο απλό, ήταν μία αλάνα. Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι να κοιτάτε πρώτα τα μαθήματα και αν τα συνδυάσετε και με τον αθλητισμό, θα είναι ότι το καλύτερο».

Ο Νεμάνια Τσουκ εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του στην άποψη του : «Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στο σχολείο σας και ακόμη περισσότερο, αφού είναι η περιοχή του συμπαίκτη μας Γιάννη Παπαχρήστου. Το σχολείο είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή μας, όπως είναι και ο αθλητισμός».

Ως σωστός οικοδεσπότης ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέργιος Παπαχρήστου, ευχαρίστησε για την επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου δηλώνοντας : «Σήμερα είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Τα παιδιά μας έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα. Επιβεβαίωσαν ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή τους που έχει αξίες και ιδανικά. Ο αθλητισμός, με το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα, είναι αυτός που τους δίνει πολλές χαρές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθε εδώ η αποστολή της ομάδας του μπάσκετ της οποίας η φετινή της πορεία στην Α2 μας κάνει όλους χαρούμενους».

Τέλος, ο Χρήστος Χρηστίδης, ανέφερε : «Ευχαριστούμε και εμείς το διευθυντή και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας για τη φιλοξενία και την εκ μέρους τους αμέριστη συμπαράσταση στις δραστηριότητές μας. Προσπαθούμε με τις κινήσεις μας αυτές να φέρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες κοντά στον αθλητισμό. Η ομάδα μας είναι δίπλα σε όλους τους μαθητές. Σήμερα εδώ στην Καρίτσα οι μαθητές του σχολείου πιστεύω ότι ένοιωσαν μια ξεχωριστή χαρά, αφού ήταν μαζί τους ο Γιάννης Παπαχρήστου που ήταν εδώ μαθητής, ο οποίος από τη μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ είχε μια αξιόλογη πορεία, χάρη στην οποία αγωνίστηκε και σε ομάδες της Α1. Εμείς συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».