Στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp ο Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ ήταν το… τιμώμενο πρόσωπο του 3ου Triple Crown Basketball Summer Camp, όμως ο “κανακάρης” του επιχείρησε να του κλέψει μέρος της δόξας! Δεν το πέτυχε απόλυτα, κέρδισε μέρος των φώτων της δημοσιότητας, όμως όπως και να ‘χει ο Μάικ κατάφερε να “μαγέψει” τους μικρούς του Camp, δίνοντάς τους οδηγίες για το μέλλον τους…

Τα παιδιά υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τον Μπατίστ, ο οποίος είπε στους μικρούς του camp ότι «… είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία να μάθετε να παίζετε το παιχνίδι και να το αγαπήσετε. Αυτό που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά (σ.σ Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς) είναι κάτι ξεχωριστό και είμαι πολύ περήφανος που είμαι σήμερα μαζί σας.»
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την πρώτη του επαφή με το μπάσκετ δήλωσε: «Ξεκίνησα σε ηλικία πέντε χρόνων στην αυλή του σπιτιού μου με τον αδερφό μου, η πρώτη μου μπάλα ήταν δώρο των γονιών μου και μετά από πάρα πολλές ώρες προπόνησης είμαι σήμερα εδώ μπροστά σας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.»

Όταν ερωτήθηκε για την φετινή κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό απάντησε: « H Ευρωλίγκα είναι η πιο δύσκολη και σκληρή διοργάνωση της Ευρώπης. Είναι απίστευτο συναίσθημα να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης. Επίσης είμαι πάρα πολύ περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί τρεις φορές στην κορυφή και συνολικά έξι.»

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την ζωή στην Ελλάδα σχολίασε: « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έκανα την επιλογή να έρθω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό πριν οχτώ χρόνια. Περνάω πάρα πολύ όμορφα όταν βρίσκομαι εδώ είναι πλέον σαν το σπίτι μου. Ακόμη και τις μέρες που δεν έχουμε προπόνηση η ζωή εδώ είναι πολύ ευχάριστη.»

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν μετάνιωσε που δεν επέστρεψε στο NBA δήλωσε: «Καθόλου, τα πρώτα χρόνια που ήρθα στον Παναθηναϊκό το σκεφτόμουνα όμως περνώντας ο καιρός βρήκα ακριβώς ότι έψαχνα και όπως σας είπα και πριν η Ελλάδα πλέον είναι σαν το σπίτι μου. »

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αν πιστεύει ότι θα τον κέρδιζε σε παιχνίδι 1on1 σχολίασε: «Ο Δημήτρης είναι ένας καταπληκτικός παίχτης που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Μαζί δουλεύουμε πολλές ώρες στην προπόνηση και πέρα από την συνηθισμένη. Ο καθένας μας γνωρίζει τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του άλλου και προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε την συνεργασία μας. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες μου και πιστεύω ότι θα τον κέρδιζα.» ( είπε γελώντας)
Όταν ερωτήθηκε για το αν πιστεύει πως θα μπορούσε να κερδίσει σε 1on1 τον Φραγκίσκο Αλβέρτη δήλωσε: «Όχι, δεν μπορείς να κερδίσεις τον μύθο.» (και το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα!).
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, για πόσα χρόνια θα επιθυμούσε να αγωνίζεται ακόμα και αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Το συμβόλαιο μου λήγει του χρόνου το καλοκαίρι όπου συμπληρώνω και εννέα χρόνια στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσο χρόνια ακόμα θα ήθελα να αγωνίζομαι, είμαι τριάντα τρία και του χρόνου τριάντα τέσσερα. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να παίζεις τόσο ανταγωνιστικό μπάσκετ κάθε χρόνο το σώμα του αθλητή καταπονείται ακόμα περισσότερο. Όσο μπορώ και όσο αντέχω θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Θα το ήθελα πολύ να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό.»

Όταν ερωτήθηκε για τον αν θα σκεφτόταν να πάει στον Ολυμπιακό απάντησε: «Χωρίς να δείχνω έλλειψη σεβασμού προς τους παίχτες του Ολυμπιακού δεν θα ήθελα. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, είμαι χαρούμενος και περήφανο μέλος της και δεν θα επέλεγα να πάω. Πάντως ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κάθε φορά που παίζουμε γίνονται συναρπαστικά παιχνίδια και είναι κάτι ιδιαίτερο που περιμένω κάθε χρόνο. »

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: «Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που ίσως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζετε. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ο Mike αγωνιζόταν στην θέση τρία, όμως οι προπονητές του άλλαξαν θέση σε power forward και μετά από χρόνια έγινε αν όχι ο καλύτερος από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Αυτό σας το λέω για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η δουλειά του προπονητή.»