Συνεχίζεται ο… χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε ΓΣ Διαγόρα και Καλλιθέα στην ΤΕ Δωδεκανήσου!

Ο Διαγόρας με καθυστέρηση 11 ημερών είχε καταφερθεί κατά των διαιτητών για τον τελικό της ΤΕ Δωδεκανήσου που βρήκε την Καλλιθέα να κάνει το back 2 back. Τα παράπονα του Διαγόρα για τη διαιτησία δεν έμειναν ωστόσο αναπάντητα από την… Καλλιθέα, η οποία λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση, εξέδωσε δική της προς απάντηση των όσων υποστήριξαν οι του Διαγόρα…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί κύριοι παράγοντες του ιστορικού και ένδοξου Γ.Σ. Διαγόρας, πραγματικά μας στενοχωρήσατε και μας λυπήσατε ταυτόχρονα. Τουλάχιστον μας αφήσατε κάποιες μέρες να χαρούμε την επιτυχία μας και να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου μας στην Α’ Κατηγορία και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ποτέ ότι το ιστορικό σωματείο σας θα εξέδιδε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο μεταξύ μας μεγάλο τελικό.

Δεν μας καλέσατε καν να δούμε μαζί το βίντεο του αγώνα, για να καταλάβουμε και εμείς τα πολλά σημεία που αδικήθηκε η ομάδα σας. Αν θέλετε μπορούμε να σας βρούμε και εμείς πολλές φάσεις στις οποίες αδικήθηκε η ομάδα μας, αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με τη διαιτησία, γιατί πρώτα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και στη συνέχεια ασχολούμαστε με τους διαιτητές και τις υπόλοιπες ομάδες. Η αλήθεια επίσης είναι ότι δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με την ανακοίνωση, αλλά νιώθουμε ενοχλημένοι για την έλλειψη σεβασμού προς την ομάδα μας. Και θα σας μιλήσουμε με αριθμούς…

Γνωρίζουμε ότι άλλα παιχνίδια ήταν τα τρία προηγούμενα κι άλλο ο τελικός, αλλά θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα και ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην «τέντα» ηττηθήκατε με διαφορά 41 πόντων (84-43), στο δεύτερο στην Κρεμαστή με 19 (82-63) και στον αγώνα κατάταξης στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας με 32 (83-51). Συνολικά δηλαδή πετύχαμε 92 πόντους περισσότερους από εσάς σε τρεις συναντήσεις, όπερ μεθερμηνευόμενο, σας κερδίζαμε σε κάθε παιχνίδι με μέσο όρο 30.66 πόντους! Δεν το λες και μικρό νούμερο… Και φτάνουμε στον τελικό αγώνα. Έχοντας το απόλυτο 16 στα 16 η ομάδα μας, βρέθηκε σε κακή μέρα (στο χειρότερο φετινό της παιχνίδι) σε αντίθεση με τη δική σας, που έπιασε το «ταβάνι» της (και με το παραπάνω), πετυχαίνοντας 56 πόντους (ο μέσος όρος της ήταν 52 πόντους στα τρία προηγούμενα παιχνίδια μαζί μας). Η δική μας ομάδα σκόραρε περίπου 90 πόντους μέσο όρο και βρέθηκε για πρώτη φορά τόσο χαμηλά και συγκεκριμένα στους 63.

Έστω κι έτσι, αποδόθηκε δικαιοσύνη στο β’ ημίχρονο και τον τίτλο πήρε ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη ομάδα με τους καλύτερους αθλητές στο ανδρικό πρωτάθλημα, όπως φυσικά είναι γνωστό σε όλη τη μπασκετική κοινωνία της Δωδεκανήσου. Δύο εβδομάδες μετά λοιπόν κάνετε καταγγελία εις βάρος των διαιτητών- και είναι δικαίωμα σας- αφού τουλάχιστον μας αφήσατε να χαρούμε αυτό που δικαιούμασταν και σας ευχαριστούμε ξανά. Πως είναι δυνατόν μία ομάδα- η οποία ξέρετε και ξέρουμε- ότι είναι υποδεέστερη να έχει παράπονα από τη διαιτησία, όταν η ίδια έχασε καθοριστικές βολές και καθοριστικές επιθέσεις στο τέλος; Αλήθεια πείτε μας τα σημεία που αδικηθήκατε τόσο πολύ, γιατί εμείς όσο κι αν ψάξαμε δεν τα βρήκαμε; Αγαπητοί κύριοι του ένδοξου και ιστορικού Διαγόρα η ανακοίνωση σας είναι προσβολή για την προσπάθεια της διοίκησης και των αθλητών μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ακόμη κι εσείς γνωρίζετε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ της ομάδας μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κύριοι, καλό θα είναι πρώτα να αναρωτηθείτε γιατί ένα τόσο ιστορικό σωματείο πέφτει τόσο χαμηλά και μετά να εκδίδετε ανακοινώσεις, ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες των δικών σας αποφάσεων; Γιατί ένα σωματείο όπως ο Γ.Σ. Διαγόρας που θαυμάζαμε όλοι μας μέχρι και πριν από λίγα χρόνια στη Β’ Εθνική, έχει πέσει τόσο χαμηλά; Γιατί ένα σωματείο όπως είναι ο ιστορικός Διαγόρας, αγνοεί τι θα πει η λέξη φάιναλ-φορ σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, έχοντας δικό του γήπεδο και χάνοντας συνεχώς παιδιά που αποχωρούν για άλλες ομάδες; Γιατί ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί σας, έχουν γυρίσει την πλάτη στο μπάσκετ του συλλόγου, ρωτήστε τους, θα σας απαντήσουν; Τουλάχιστον σεβαστείτε το γεγονός ότι αυτοί που σας κέρδισαν τέσσερις φορές φέτος (με συνολική διαφορά 99 πόντων, δηλαδή σχεδόν με 25 μ.ο.) είναι σχεδόν όλοι, οι ίδιοι αθλητές που οδήγησαν το σωματείο σας μέχρι τη Β’ Εθνική. Αν πάλι δεν σας πείθουν όλοι αυτοί οι αριθμοί και τα γεγονότα, τότε γιατί όχι να παίξουμε ξανά τον μεγάλο τελικό και να επαληθεύσουμε τους φετινούς μας μέσους όρους με διαιτητές της Basket League ή ακόμη και της Ευρωλίγκας αν δεν κάνουν στην υπερομάδα σας, οι δικοί μας της Δωδεκανήσου. Κύριοι, μην αυταπατάστε, όσες φορές και να παίξουν οι δύο αυτές ομάδες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Απλά όταν η Καλλιθέα θα είναι καλή θα κερδίζει με μεγάλες διαφορές και όταν δεν θα είναι, με μικρότερες, όπως αυτή του τελικού. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».

.
Διαβάστε ακόμη…