«Σφαγιαστική διαιτησία»

Η προκλητική συμπεριφορά των διαιτητών την αναμέτρησης της Ακράτας με την Αγία Παρασκευή ήταν η αφορμή για την οποία ο αχαϊκός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση παραθέτοντας μερικά στοιχεία του αγώνα. Παράλληλα, ο ομάδα της Αχαϊας ζητά από τους αρμόδιους την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση από τους διαιτητές

Αναλυτικά:

«Με βαθύτατη λύπη είδαμε χτες Κυριακή όλα όσα διαδραματίστηκαν στο κλειστό του Κοντόπευκου στον αγώνα της ομάδας μας απέναντι στην Αγία Παρασκευή. Και λέμε με λύπη, όχι τόσο για την ήττα που γνώρισε η ομάδας μας, αλλά για την σφαγιαστική, χωρίς υπερβολή, διαιτησία των Νικολακέα και Στρέμπα, που πραγματικά έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε η Αγία Παρασκευή να πάρει τη νίκη. Και μάλιστα το έκαναν με τρόπο φανερό, ειρωνικό και προκλητικό, που μας έκανε να αισθανόμαστε αηδία!

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει και η ελληνική παροιμία και αυτό έκαναν πράξη η κυρία Νικολακέα και ο κύριος Στρέμπας, που από το α’ δεκάλεπτο κιόλας έδειξαν τις προσθέσεις τους. Συγκεκριμένα, η Αγία Παρασκευή πέτυχε τους 10 από τους 21 πόντους της α’ περιόδου με βολές και 31 πόντους συνολικά, ενώ φρόντισαν παράλληλα να φορτώσουν με 4 φάουλ δύο βασικούς μας παίκτες μας, τον Γιούπη και τον Οικονομόπουλο.

Επίσης, αποβλήθηκαν τρεις παίκτες μας με πέντε φάουλ (στο 21’ ο Γιούπης, στο 28’ ο Σταμόπουλος και στο 32’ ο Οικονομόπουλος, δεχτήκαμε τρεις τεχνικές ποινές, τρία αντιαθλητικά φάουλ, είχαμε σχεδόν τα διπλάσια φάουλ από τους γηπεδούχους, ενώ το αποκορύφωμα ήταν ότι η Αγία Παρασκευή εκτέλεσε συνολικά 46 βολές, έναντι 24 που είχαμε εμείς, παρότι η Αγία Παρασκευή πίεζε σε όλο το γήπεδο και όπως καταλαβαίνεται ήταν πιο εύκολο να υποπέσει σε φάουλ.

Παρ’ όλα τα παραπάνω, 2’30’’ πριν τη λήξη το σκορ ήταν 72-66, όμως και πάλι το διαιτητικό δίδυμο δεν μας άφησε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως άλλωστε έπραξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 Είμαστε ένα υγιές και νεοφώτιστο σωματείο στην Κατηγορία, δεν έχουμε δώσει ποτέ δικαιώματα και δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία, όμως αυτό που διαπράχθηκε χτες ήταν τουλάχιστον ένα προμελετημένο έγκλημα με θύμα εμάς.

Ζητάμε την προσοχή από τους υπευθύνους και τους αρμόδιους, προκειμένου να μην βρεθούν κι άλλες ομάδες στην θέση μας, θέλουμε την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση από τους διαιτητές και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια, ελπίζοντας πως αυτή θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που επεμβαίνουμε για την διαιτησία».