Σχεδιασμός για την επιστροφή στο παρκέ από την Καρδίτσα

Η αναγκαστική… αργία στην οποία έχει τεθεί ο αθλητισμός στην Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, λόγω των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid 19 δεν έχει οδηγήσει και σε αδράνεια τους ιθύνοντες την Καρδίτσα. Με τα στελέχη του συλλόγου να δείχνουν τα αντανακλαστικά τους τόσο μετά την… τρικλοποδιά που δέχθηκε η ομάδα και από τη θεομηνία του «Ιανού» (που οδήγησε τις προπονήσεις σε άλλα γήπεδα), όσο και από την αναγκαστική αγωνιστική παύση. Εκείνο που επισημαίνουν άπαντες στην Καρδίτσα είναι ότι «…αυτό που προέχει και είναι σε απόλυτη προτεραιότητα, είναι η υγεία. Η ζωή των συνανθρώπων μας είναι εκείνη που πρέπει να προστατευθεί, με την παράλληλη ενίσχυση του συστήματος υγείας που πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κάθε κρατικής πρωτοβουλίας. Ακολουθούν, η διάσωση της οικονομικής δραστηριότητας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής συνοχής, που έχουν πληγεί τόσο βάναυσα», όμως ήδη κοιτάζουν την επόμενη μέρα.

Και προς εκείνη την κατεύθυνση η Καρδίτσα κάνει όλες τις ενέργειες για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τόσο για την ανδρική ομάδα όσο και για τις ακαδημίες του συλλόγου.
Πρώτο μέλημα είναι η επαναλειτουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου, που επλήγη από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είναι στο τελικό στάδιο. Οι άνθρωποι του Α.Σ.Κ. παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών, ευελπιστώντας ότι με τη λύση του αθλητικού λοκντάουν, όλα τα τμήματα του συλλόγου θα προπονούνται σε κανονικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, ήδη αναδιοργανώνονται τα τμήματα των ακαδημιών, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε πλήρεις ρυθμούς, παρέχοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να επιστρέψουν στο γήπεδο, στο παιχνίδι, στον αθλητισμό, τον οποίο στερούνται για τόσο καιρό.

Η ανδρική ομάδα, θα μπει αναγκαστικά σε μίνι προετοιμασία, ώστε να επιστρέψει κατά το δυνατόν σε φόρμα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του πολύ δύσκολου και απαιτητικού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Η Καρδίτσα έχει ξεκινήσει πολύ ελπιδοφόρα το πρωτάθλημα, θέλει να συνεχίσει από εκεί από όπου σταμάτησε, θέλει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός στην Α2 διεκδικώντας υψηλούς στόχους, θέλει να επιστρέψει στην έδρα του στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και βέβαια, μεγάλη επιθυμία όλων είναι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό μπροστά στους φιλάθλους του.