Σ. Μανωλόπουλος: “Η εθνική μας είναι η… ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού”

Η Εθνική είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού“, είχε πει ο Βασίλης Σκουντής κατά την παρουσίαση του Ηλία Ζούρου στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κι αυτό ενστερνίστηκε κι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση-πρόκληση να είναι συνεργάτης του Έλληνα κόουτς.

“Χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση του Βασίλη Σκουντή, δίχως να θέλω με αυτόν τον τρόπο να υποτιμήσω κάποιο άλλο άθλημα, ή άλλες μεγάλες επιτυχίες σπουδαίων αθλητών μας”, δήλωσε ο Μανωλόπουλος σε συνέντευξή του στο site των ελλήνων προπονητών.

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και προσωπικά τον Ηλία Ζούρο που με επέλεξαν”, τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και συμπλήρωσε: “Από εκεί και πέρα, όμως, πρόκειται για μια μεγάλη μεγάλη ευθύνη.  Η Εθνική είναι πολύ ψηλά και πρέπει να παραμείνει εκεί. Κι αυτό αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Νομίζω ότι θα δημιουργήσουμε μαζί με τον Δημήτρη Πρίφτη ένα πολύ δυνατό τιμ και με την καθοδήγηση του Ηλία Ζούρου και τη βοήθεια των άλλων συνεργατών θα δουλέψουμε πολύ για να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά”.
Όσον αφορά για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας είπε: “Όλα έγιναν τελείως ξαφνικά. Έχουμε μιλήσει τηλεφωνικώς με τον κόουτς, αλλά όταν με το καλό γυρίσει από τη Λιθουανία τοτε θα αρχίσουμε να συζητάμε για την εθνική και να κάνουμε τα πρώτα πλάνα”.
Θα είναι η πρώτη φορά που θα εργαστεί σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κι είναι λογικό να… ρωτήσει επί τούτου τον παλαιότερο Δημήτρη Πρίφτη. “Θα μιλήσουμε όταν έρθει από την Καβάλα στην Αθήνα, για να καθοδηγήσει και μένα”.
Βέβαια, ο Μανωλόπουλος δεν ξεχνά και τη συνδρομή στην πορεία του, του Αμαρουσίου. “Θεωρώ ότι το Μαρούσι με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν είναι τυχαίο που είμαι άλλος ένας προπονητής που θα δουλέψει στην Εθνική ομάδα. Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαρούσι, παραμενει μια ομάδα που σε αφήνει να δουλέψεις και σε στηρίζω, ενώ παράλληλα θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ καλές επιλογές στους πρώτους προπονητές, κοντά στους οποίους έχω μάθει πάρα πολλά”.