Τέλος η συνεργασία Εθνικής Ανδρών και Δημήτρη Ιτούδη

Το «γυαλί» είχε… ραγίσει και ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί τρόπος να «κολλήσει» και πάλι, προκειμένου να συνεχίσει να είναι στο «τιμόνι» της ο Δημήτρης Ιτούδης. Η πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα προπονητή με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο μπορεί να έγινε σε ήπιο κλίμα και να είχε απολογιστικό χαρακτήρα, αλλά επί της ουσίας ήταν η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα ερχόταν το «διαζύγιο» των δύο πλευρών. Το οποίο και επισημοποιήθηκε με τον πρώην – πλέον – ομοσπονδιακό προπονητή να… κουνά μαντήλι στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αφήνοντας ωστόσο – σύμφωνα με την ομοσπονδία – ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του και να συνδράμει εάν αυτό του ζητηθεί!

«Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση με την οποία επισημοποιείται το «διαζύγιο», το οποίο παρουσιάζεται ως «βελούδινο» με τις σχέσεις να παραμένουν αγαστές. Κάτι πάντως που θα φανεί στο μέλλον εάν ισχύει…
«Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Ελληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη», συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επίσης: «Η αγωνιστική υποχρέωση που προέκυψε με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024, δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτό συζητηθηκε εκτενώς και με τον ίδιο τον προπονητή να προτάσσει πάντα το συμφέρον της Εθνικής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Ιτούδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική σε ό,τιδήποτε μπορεί να του ζητηθεί και να συνδράμει, προσφορά που εκτιμάται δεόντως από την Ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που θεμελιώθηκαν και θα υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ιτούδη για όσα πρόσφερε και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».