Τέλος κι επίσημα από την Α2 ο ΟΦΗ

ofi logoΤίτλους τέλους κι επίσημα έβαλε ο ΟΦΗ, ο οποίος μέσω επιστολής του γνωστοποίησε στην ομοσπονδία την απόφασή του να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2. Η αποχώρηση των κρητικών από το πρωτάθλημα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, δεδομένων των πολλών και σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που βαραίνουν τον σύλλογο. Ο ΟΦΗ δεν είχε συμμετάσχει ούτε και στο παιχνίδι του κυπέλλου και παρότι υπήρξαν σκέψεις στην πορεία ν΄ αγωνιστεί η ομάδα στην Α2 με τους έφηβους, τελικά προτιμήθηκε η λύση της οριστικής αποχώρησης και η επιχείρηση αναδιάρθρωση ώστε να μπορέσει ο ΟΦΗ να επιστρέψει και πάλι δυνατός…

“Είχα χτυπήσει το καμπανάκι από το Μάιο, ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω μόνος”, σχολίασε για το γεγονός της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης και συμπλήρωσε: “Οι οικονομικές δυσκολίες μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία μας στεναχωρεί όλους, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ολοι γνωρίζουν την οικονομική μου συμμετοχή στο περσινό εγχείρημα. Υπήρχαν πολλά χρέη από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία αναλαμβάναμε κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δεν μπορούσαμε πια να αντεπεξέλθουμε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η διοίκηση.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στην Α2 θα είχε ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Δεν θέλω να αποποιηθώ της ευθύνης, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια νέα προσπάθεια από τη Γ Εθνική, εφ’ όσον βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Θέλω να πω ακόμη, ότι μπάσκετ του ΟΦΗ δεν σταματάει. Πλην του ανδρικού, έχει πλήρη λειτουργία σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, ενώ από φέτος έχουμε και ομάδα γυναικών. Μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται στις υποδομές θα επιχειρήσουμε να χτίσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια”.