Τίτλοι τέλους από τον Βασίλη Σπανούλη

Μερικά 24ωρα πριν ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε τους Έλληνες διεθνείς, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι και αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την προσπάθειά του στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Το μεσημέρι του Σαββάτου 26/6, ο Σπανούλης έβαλε τίτλους τέλους στη μπασκετική του πορεία, ανακοινώνοντας την απόφασή του να σταματήσει. Μία απόφαση δύσκολη, όπως τονίζει, όχι όμως στενάχωρη…

Αναλυτικά το κείμενο με το οποίο κλείνει το κεφάλαιο της ενεργούς δράσης για τον VSpan αναφέρει:
“Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί.
Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.
Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα.
Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.
Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ”. ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ…