Τίτλοι τέλους από τον Γιώργο Καλαϊτζή

Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε ο Γιώργος Καλαϊτζής, άλλο ένα μέλος από την παρέα των “τρομερών μωρών” του 1995, όπως είχε χαρακτηριστεί εκείνη η φοβερή ομάδα της Εθνικής εφήβων, η οποία κατέκτησε τότε με χαρακτηριστική άνεση την κορυφή του κόσμου. Ο 37χρονος Βολιώτης πόιντ γκαρντ είπε “αντίο” στα γήπεδα έχοντας πίσω του δύο ευρωπαϊκά τρόπαια και 8 πρωταθλήματα Ελλάδας (όλα με τον Παναθηναϊκό) και ο ΠΣΑΚ θέλησε να τον ευχαριστήσει. Ο Καλαϊτζής, από την πλευρά του, επέλεξε να ανακοινώσει την απόσυρσή του μέσω επιστολής που έστειλε στον Σύνδεσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, θέλει να ευχαριστήσει ένα δικό του παιδί, που αφιέρωσε και την ψυχή του για το σύνδεσμο. Μετά από μία καριέρα γεμάτη τίτλους, ο Γιώργος Καλαϊτζής, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Κολοσσός της Ρόδου ήταν ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του 37χρονου διεθνούς γκαρντ. Ακολουθεί η επιστολή του Γιώργου Καλαϊτζή στον ΠΣΑΚ:

”Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές, Μετά από μια αρκετά μεγάλη διαδρομή στο σύνδεσμο, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πω αντίο. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο χώρο του μπάσκετ και αρκετά από αυτά ως μέλος του ΠΣΑΚ, νιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέλος του ΠΣΑΚ, σε αρκετά ΔΣ. Ο κύριος λόγος που με έκανε να ασχοληθώ με το σύνδεσμο, ήταν η βελτίωση των συνθηκών του έλληνα καλαθοσφαιριστή. Όλοι μαζί κερδίσαμε πολλά πράγματα, για άλλους αυτονόητα για άλλους όχι.

Υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα. Γι’ αυτό το λόγο, ο ΠΣΑΚ πρέπει να συνεχίσει την πορεία του. Υπάρχουν ικανά παιδιά που είναι ενεργά, αλλά και άλλα που πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Κυρίως οι νεότεροι. Η αγάπη που έχουμε όλοι για το μπάσκετ είναι δεδομένη. Πρέπει λοιπόν να το προστατέψουμε και να το αναβαθμίσουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να δείξουμε το δρόμο και στα άλλα αθλήματα. Έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε μέσα από τις γραμμές. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε προσωπικότητα και θέληση μέσα από τις γραμμές. Ας το κάνουμε και έξω από αυτές. Η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ δεν είναι “εχθροί” μας. Είμαστε από την ίδια πλευρά. Ο καθένας απλώς βλέπει το μπάσκετ από διαφορετική γωνία. Το μπάσκετ όμως είναι ένα. Αυτό υπηρετούμε όλοι.

Τελειώνοντας, θα πω ότι αν και μόνο ακούσεις το πρόβλημα του διπλανού σου ,τον έχεις ήδη βοηθήσει πολύ. Και πρέπει να το κάνεις. Και πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις λύση. Γιατί αύριο μπορεί το πρόβλημα να είναι δικό σου”.

Με τιμή Καλαϊτζής Γιώργος».