Τακιανός : «Κάθε πράγμα στον καιρό του»

takianosΤους στόχους που έχουν τεθεί στη Δόξα αναλύει ο Φώτης Τακιανός ενώ παράλληλα  μιλάει για την ήττα του περασμένου Σαββάτου εναντίον του Παγκρατίου, αλλά και για την αναστάτωση που υπήρξε λόγω της διεξαγωγής του φάιναλ φορ Κυπέλλου Γυναικών στη Λευκάδα.

Η ομάδα της Λευκάδας δίνει αύριο (26/3) ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό.

– Τι έφταιξε και η ομάδα ηττήθηκε στην έδρα της από το Παγκράτι;

«Μπορούμε να το χωρίσουμε σε δύο τμήματα, σ’ αυτό του πρώτου και του δευτέρου ημιχρόνου. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι ήταν ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι και θα μας εδραίωνε μέσα στις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο κάναμε αυτό που έπρεπε, διατηρούσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η τακτική μας λειτουργούσε, με συνέπεια να προηγηθούμε με 12 πόντους. Κατά παράδοξο τρόπο η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο διαφοροποιήθηκε και βασικό ρόλο έπαιξε η έλλειψη συγκέντρωσης και προσαρμογής στο δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων μας. Προσπάθησε να προστατεύσει τη ρακέτα του και μας έδωσε περισσότερες επιλογές από την περιφέρεια. Δυστυχώς, σ’ αυτό τον τομέα δεν ανταποκριθήκαμε, καθώς παρουσιαστήκαμε ιδιαίτερα άστοχοι».

– Που οφείλεται η αστοχία των παικτών μέσα στην έδρα τους;

«Είναι, πράγματι, παράδοξο μέσα στην έδρα μας, ενώ «πληγωθήκαμε» από την άμυνά μας, δεδομένου ότι χάσαμε την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου. Απουσίαζε η ηρεμία αλλά και η αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι μας, στοιχεία στα οποία κρίθηκε το ματς».

Υπήρξε αναστάτωση από το «ξεσπίτωμα» λόγω της διεξαγωγής του φάιναλ φορ των γυναικών;

«Ήταν δύσκολες οι τελευταίες 15 ημέρες στη λειτουργία της ομάδας και ειδικά η τελευταία εβδομάδας. Ήμασταν σε μια συνεχή αναστάτωση και δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε έτσι όπως πρέπει. Οι προπονήσεις μας διεξάγονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες, που μας απέτρεψαν να είμαστε συγκεντρωμένοι στην καθημερινότητα και η ομάδα αυτή έχει ανάγκη να είναι καθημερινά προπονημένη και συγκεντρωμένη. Υποχρεωθήκαμε να κάνουμε προπονήσεις με όλα τα συνεργεία εντός του γηπέδου, με όλες τις πόρτες ανοιχτές! Οι συνθήκες πραγματικά ήταν απαράδεκτες…».

– Είχατε όμως και τραυματισμούς…

«Βεβαίως και είχαμε… Να ξεκαθαρίσουμε όμως, ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η Δόξα πρέπει να πρωταγωνιστεί, ανεξάρτητα των προβλημάτων που παρουσιάζονται».

– Ποια είναι η «γεύση» που σου έχει αφήσει η μέχρι τώρα παρουσία σου στη Δόξα;

«Βρίσκομαι στην ομάδα ένα γύρο και έναν αγώνα και μπορώ να πω ότι παρατηρώντας τη βαθμολογία, τα αποτελέσματα αλλά και τις εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε, θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που η ομάδα βρίσκεται μέσα στο στόχο».

– Ποιος είναι ο στόχος που σας δόθηκε από τη διοίκηση;

«Να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ. Εννιά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έχουμε δημιουργήσει μια διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται με λιγότερους βαθμούς. Παράλληλα, έχουμε κάνει και δύο νίκες. Η ομάδα παρουσίασε ένα πρόσωπο ανταγωνιστικό, εκτός από το ματς με το Φάρο που διεξήχθη μετά το μεγάλο σεισμό της Λευκάδας και πήγαμε σχεδόν «διαλυμένοι» και φοβισμένοι, μεταφέροντας τις συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος. Μοναδική ήττα που κάναμε στο γήπεδό μας είναι εναντίον του Παγκρατίου και σαφώς πρέπει να προσθέσουμε και το βαθμό δυσκολίας του φετινού πρωταθλήματος».

– Η άνοδος στην Α1 είναι ο στόχος;

«Επαναλαμβάνω ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι η ομάδα να συμπεριληφθεί στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να πλασαριστούμε όσο καλύτερα γίνεται και στη συνέχεια αφού τελειώσει η τριάδα των παιχνιδιών με τον Εθνικό, τον Προμηθέα και την Κύμη να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από τη στιγμή που μας δίνεται η ευκαιρία να προκριθούμε στα πλέι οφ επιβάλλεται να είμαστε έτοιμοι, ώστε ν’ αρπάξουμε οποιαδήποτε ευκαιρία στη διαδικασία των πλέι οφ. Κάθε πράγμα όμως, στον καιρό του, εν τούτοις, πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».