Ταξίδι και γιορτή στην Κύθνο για τον Διαγόρα

Ακριβώς με την συμπλήρωση 50 ετών ζωής – καθώς η ομάδα ιδρύθηκε το 1967 – ο Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω με τις βαθιές ρίζες καταγωγής από το νησί της Κύθνου, την σεζόν 2016-2017 και ειδικά το τμήμα μπάσκετ, βιώνει τις μεγαλύτερες και πιο σπουδαίες στιγμές της ιστορίας του. Η αιγαλιώτικη ομάδα μπάσκετ πριν από ενάμισι μήνα κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑ, ενώ την περασμένη Κυριακή με τη νίκη επί του Πανναξιακού στο κυκλαδίτικο νησί (26η και τελευταία αγωνιστική), αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο (Νότος) της Γ΄ Εθνικής και κέρδισε την άνοδο για την Β΄ Εθνική.

Παρά την παρουσία της ομάδας στο Αιγάλεω όλον αυτόν τον μισό αιώνα, ο σύλλογος δεν έκοψε ποτέ τις ρίζες του με το πατρογονικό νησί της Κύθνου και επ’ ευκαιρίας της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή, η ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω θα μεταβεί το προσεχές τριήμερο από τις 26 έως τις 28 Μαίου στο νησί της Κύθνου, όπου το αιγαλιώτικο σωματείο διοργανώνει την μεγάλη εορταστική εκδήλωση της ανόδου για όλους τους κατοίκους του νησιού, τα έσοδα της οποίας θα προσφερθούν από τον Διαγόρα Αιγάλεω σε τρεις συλλόγους και φορείς του νησιού.

Η εορταστική εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Μαίου 2017 στις 11 το βράδυ στο bar REMEZZO και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων, Δρυοπίδας και Χώρας, καθώς και για τον νεοσύστατο Αθλητικό Σύλλογο Κύθνου.

Πρόκειται για μία ιστορική επίσκεψη του Διαγόρα Αιγάλεω, ειδικά τώρα που η ομάδα έχει στεφθεί και πρωταθλήτρια – ο Διαγόρας έχει πολλούς οπαδούς στο νησί – καθώς πρόκειται για τον σύλλογο, που εκπροσωπεί την Κύθνο πανελλαδικώς, μιας και ο νησιωτικός αυτός τόπος, σε αντίθεση με τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, δεν διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και άρα μέχρι πρόσφατα ούτε ομάδες που εκπροσωπούσαν την τοπική κοινωνία (Ο Αθλητικός Σύλλογος Κύθνου, ιδρύθηκε πρόσφατα και λόγω μη ύπαρξης ποδοσφαιρικού γηπέδου, θα έχει ως έδρα την Μήλο).

Η επίσκεψη του Διαγόρα Αιγάλεω, έρχεται λοιπόν, να τονώσει το αθλητικό… ηθικό των μονίμων κατοίκων του νησιού και να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις της ομάδας με την Κύθνο, καθώς ο Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω αποτελεί το σημείο αναφοράς τους και το καμάρι τους.

Για την ιστορία πάντως να αναφέρουμε ότι τελευταία επίσκεψη τμήματος της ομάδας του Διαγόρα Αιγάλεω στο νησί, χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 90, όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία στην Κύθνο με προπονητή τον Γιάννη Γεωργούλη.

Επικεφαλής της αποστολής του Διαγόρα Αιγάλεω στην Κύθνο θα είναι ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Γιαννούλης Καλλίλας, ενώ τον σύλλογο θα συνοδεύσει και ο Γενικός Γραμματέας – πρώην Δήμαρχος Κύθνου – κ. Μανώλης Φίλιππας. Ο κ. Φίλιππας, μέσω της εφημερίδας μας, θα ήθελε να ευχαριστήσει δημοσίως την εταιρεία ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της οικογένειας Αλιφραγκή, που θα καλύψει όλα τα έξοδα μετακίνησης του Διαγόρα Αιγάλεω με το επιβατηγό – οχηματαγωγό MARMARI EXPRESS, επίσης τον Δήμο Κύθνου για όλες τις διευκολύνσεις, καθώς ακόμη και τους φίλους – επαγγελματίες της Κύθνου, οι ανέλαβαν τα έξοδα της αποστολής κατά την παραμονή της.
Η ομάδα του Διαγόρα Αιγάλεω θα αναχωρήσει για την Κύθνο την Παρασκευή το απόγευμα από το λιμάνι του Λαυρίου με το MARMARI EXPRESS (ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε. της οικογένειας Αλιφραγκή) και θα αναχωρήσει την Κυριακή το απόγευμα από το νησί των Κυκλάδων με το ίδιο πλοίο, ένα πλοίο, που όπως ανάφερε ο κ. Φίλιππας, δίνει κυριολεκτικά ζωή στο νησί με τα δρομολόγια του από και προς το Λαύριο.
Πηγή: ipolimas.gr