Τα… φώτα του στο σεμινάριο της FIBA Europe δίνει ο Σφαιρόπουλος!

Η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική κι αυτό αναγνωρίζεται και διεθνώς! Ο λόγος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους Έλληνες προπονητές στο διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνει η FIBA Europe στη Φινλανδία. Ο Έλληνας κόουτς θα είναι ο βασικός ομιλητής του σεμιναρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στο διάστημα 15-17 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προκριματικού αγώνα μεταξύ της Φινλανδίας και της Πορτογαλίας.

Στο Σεμινάριο, στο οποίο αναμένεται να δώσουν το παρών πάνω από 80 προπονητές από διάφορα μέρη του κόσμου, θα μιλήσει κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις “μικρές” εθνικές ομάδες της Αυστραλίας, Ντάμιεν Κότερ.
Ο πρώην προπονητής του Κολοσσού Ρόδου και νυν ασίσταντ κόουτς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα μιλήσει για τον “σύγχρονο πλέι-μέικερ: τεχνική και τακτική προσέγγιση“, την “πάσα κατά την διάρκεια του αγώνα: από την ατομική τεχνική στην ομαδική τακτική“, τις “σωστές αποστάσεις και τις κατάλληλες γωνίες“, καθώς και την “pick n roll άμυνα: φιλοσοφία και περιστροφές“.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τους Έλληνες προπονητές, ότι πλέον ανοίγουν τους ορίζοντες τους, βγαίνουν προς τα έξω και έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν τα βασικά του μπάσκετ σε άλλες χώρες. Αυτό δείχνει, εξάλλου, ότι οι Έλληνες προπονητές βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χαίρουν εκτίμησης στην Ευρώπη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σφαιρόπουλος στο site των Ελλήνων προπονητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εκτός από την εμπειρία του στα Διεθνή Σεμινάρια του ΣΕΠΚ (το “νεαρών παικτών” στη Βέροια το 2008 και στο “Αθήνα 2011”), είχε πάρει μέρος και στο αντίστοιχο της FIBA Europe στην Αυστρία τον Ιούνιο.