ΝΕ Μεγαρίδας-Μίλωνας και Πανιώνιος-Δόξα Λευκάδας είναι τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση του Final 4 του UNICEF Trophy, με τους φιναλίστ να διεκδικούν το εισιτήριο που δίνει μια θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας μπάσκετ, ενώ το Final 4 θα διεξαχθεί στο ΟΚΑΛ στις 5 και 6 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ, δήλωσε: «Καλώς ήρθατε στην κλήρωση για το Final 4 του UNICEF Trophy. Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση που έχουμε από αυτόν τον παγκόσμιο οργανισμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Κύπελλο Ανδρών και να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν στην τετράδα. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τις εθνικές κατηγορίες στο Final 8 του Κυπέλλου. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο Χασάν Χαλίλ, Διπλωματικός Εκπρόσωπος UNICEF Ελλάδα, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε αυτή την εξαιρετική συνεργασία με την ΕΟΚ. Αυτή η συνεργασία αφορά στην προώθηση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών».

H Όλγα Σιώκου Σιόβα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας UNICEF, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που έφτασαν στο Final 4. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διανύουμε τη δεύτερη χρονιά της συνεργασίας μας με την ΕΟΚ. Ο ΟΗΕ θέτει ως παγκόσμια μέρα καλαθοσφαίρισης την 21η Δεκεμβρίου για όλα τα μηνύματα που περνά το άθλημα και συνάδουν με αυτά που περνά ο ΟΗΕ. Ο θεσμός του UNICEF Trophy από κάτι πιο συμβολικό περνά σε κάτι πιο απτό με αποτελέσματα εμφανή σε όλους από τη συνεργασία μας. Ραντεβού στις 5-6 Ιανουαρίου για να αναδείξουμε τον τροπαιούχο».

Οι δηλώσεις προπονητών και παικτών

Γιώργος Μάνταλος (Προπονητής ΝΕ Μεγαρίδος): «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία μας στο Final 4, τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη μας, σε συνδυασμό και με τη βαθμολογική μας θέση στο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να το απολαύσουμε κι εμείς και οι φίλοι της ΝΕΜ».

Άγγελος Γκάτζιας (Αρχηγός ΝΕ Μεγαρίδος): «Έχοντας τέσσερα χρόνια στην ομάδα, η πορεία της είναι συνεχώς ανοδική. Η πρόκριση στο Final 4 είναι κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά η ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι μια επιβράβευση για την ομάδα, αλλά και την πόλη. Εύχομαι να έχουμε μια καλή διοργάνωση και ο καλύτερος να κερδίσει».

Νίκος Καραγιάννης (Προπονητής Μίλωνα): «Οι βάσεις του Μίλωνα είναι πολύ γερές. Είναι μεγάλη τιμή για την οικογένεια του συλλόγου που συμμετέχει στο Final 4. Μετά και από τα φαινόμενα βίας που είδαμε, θέλουμε το μπάσκετ να είναι το παράδειγμα και να εκπροσωπήσει επάξια το ιδεώδες του αθλητισμού. Εύχομαι το Final 4 να είμαι μια γιορτή του μπάσκετ».

Ηλίας Πετρίδης (Παίκτης Μίλωνα): «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Για τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα είναι κάτι πρωτόγνωρο το Final 4 και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Άρης Λυκογιάννης (Προπονητής Πανιωνίου): «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που φτάσαμε στην τετράδα. Είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά και έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι αθλητές τις συγκεκριμένες μέρες. Έχουμε παιδιά με εμπειρία και έχουμε μεγάλο κίνητρο να φτάσουμε ως το τέλος της διαδρομής. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Δημήτρης Βεργίνης (Αρχηγός Πανιωνίου): «Σίγουρα ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, αλλά από πέρσι με τη διοικητική σταθερότητα που υπάρχει έχει επανέλθει και στόχος είναι να επιστρέψει στην Basket League, όπου και ανήκει. Για μας είναι μεγάλο κίνητρο να κατακτήσουμε ξανά το UNICEF Trophy, όπως τιμήσαμε και πέρσι τον θεσμό. Παίζουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για να κατακτήσουμε έναν στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή της χρονιάς».

Ντίνος Καλαμπάκος (Προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Είμαστε μια ομάδα που απείχε αρκετά χρόνια από τις μεγάλες κατηγορίες. Έχουμε παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από την κατηγορία, αλλά είναι μια διαδικασία που απολαμβάνει ο οργανισμός και η Λευκάδα. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε για έναν ακόμη στόχο σε μέρες γιορτινές. Συμμετέχουν τρεις ακόμη πολύ καλές ομάδες. Ελπίζω να το απολαύσουν όλα τα παιδιά και να είμαστε όλοι υγιείς γιατί έχουμε ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Διονύσης Σκουλίδας (Παίκτης Δόξας Λευκάδας): «Έχουμε περάσει ένα διάστημα με πολλά ταξίδια παίζοντας και με λιγότερους παίκτες, αλλά το θέλαμε πολύ να φτάσουμε στο Final 4. Εύχομαι υγεία, γιατί μέχρι τους αγώνες υπάρχουν άλλα παιχνίδια μπροστά μας για το πρωτάθλημα. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε κι εμείς και ο κόσμος».