Τα ηνία στον Χατζηιωάννου

Στον Στέλιο Χατζηιωάννου εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία του ο Πιερικός Αρχέλαος, μετά την αποχώρηση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου είναι 33 ετών και έχει περάσει από την ομάδα της Κατερίνης σχεδόν από κάθε πιθανό πόστο.

«Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ανδρικού τμήματος είναι πολύ σημαντική τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το σύλλογο. Για μένα είναι μια ευκαιρία, καθώς και ένα νέο κίνητρο για δουλειά, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλοί αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκα στα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, στελεχώνουν τώρα την ανδρική ομάδα» δήλωσε ο νέος προπονητής του Πιερικού Αρχέλαου, συμπληρώνοντας:

«Για το σύλλογο γίνεται ακόμη πιο άμεση η συνεργασία του ανδρικού τμήματος με το κομμάτι των υποδομών, κάτι που ενδεχομένως θα βοηθήσει στην παραγωγική διαδικασία, κάτι που είναι και από τους βασικούς στόχους του διοικητικού συμβουλίου». Συνεργάτης του Χατζηιωάννου στον πάγκο θα είναι ο Χρήστος Ξηρομερίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο προπονητής Στέλιος Χατζηιωάννου θα είναι ο νέος τεχνικός ηγέτης της ανδρικής ομάδας του Πιερικού Αρχελάου για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, κατά την οποία η ομάδα της Κατερίνης Θα αγωνίζεται στη Β΄ εθνική κατηγορία. Μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου στα οποία έχει επιδείξει τεράστιο έργο, αφού την ακαδημία μπάσκετ πλαισιώνουν εκατοντάδες παιδιά της περιοχής και στηρίζουν το έργο της οι αντίστοιχες οικογένειές τους.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου γεννήθηκε το 1980 στην Κατερίνη, είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Σερρών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και κάτοχος μεταπτυχιακού στην προπονητική ομαδικών αθλημάτων. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του Πιερικού και στη συνέχεια, εκτός από τον Πιερικό, αγωνίστηκε και στον Πανσερραϊκό, τον Αρχέλαο και τον Πιερικό Αρχέλαο. Ως προπονητής εργάστηκε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, του Πιερικού και τα αγωνιστικά τμήματα του Πιερικού και του Πιερικού Αρχελάου, έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα στην ΕΚΑΣΚΕΜ και μία 6η πανελλήνια θέση με το εφηβικό το 2012 στην Καβάλα. Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου».