Τα προβλήματα στέρησαν το κάτι παραπάνω…

Η εθνική κωφών αντρών κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφερε να δώσει το παρών σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τερμάτισε στην έβδομη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωφών που έλαβε χώρα στο Ικόνιο της Τουρκίας κάνοντας μία… στάση για λίγο μακριά από τα μετάλλια που μας έχει συνηθίσει. Ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Γαζής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία της ομάδας, ενώ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η 7η θέση δεν τον απογοητεύει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την πορεία της Εθνικής κωφών αντρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας
«Η έβδομη θέση τα προηγούμενα χρόνια δεν θα πέρναγε ούτε καν σαν σκέψη από το μυαλό μας. Βέβαια η ελλιπής προετοιμασία και η έλλειψη βασικών ψηλών που δεν ακολούθησαν για οικογενειακούς λόγους μας πλήγωσαν. Ελπίζουμε του χρόνου αν τελικά βρεθούμε στην Ολυμπιάδα να είναι μαζί μας. Δεν καταφέραμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα κάτι που θέλαμε πολύ για να είμαστε σίγουροι για τη συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα Κωφών της Βουλγαρίας. Το θετικό είναι ότι ακολουθούμε ως επιλαχόντες και θα συζητήσουμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να πάμε, καθώς έχουμε μία ιστορία με επιτυχίες ως ομάδα».

Για την έβδομη θέση
«Θέλω να πατάμε στα πόδια μας. Δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι παίζουμε με ομαδούλες της πλάκας. Για να καταλάβετε στο ρόστερ της Σλοβενίας έπαιζε ο Μίχα Ζούπαν, ο οποίος είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα με συμμετοχές και στην Εθνική αντρών της χώρας του. Στη φετινή προσπάθεια ήταν μία καλή θέση ότι βρεθήκαμε στην 12αδα. Σίγουρα δεν ήταν επιτυχία, όμως υπήρχαν τεράστιες δυσκολίες.
Ακόμα και με το πρόγραμμα υπήρχε πρόβλημα. Είχαμε 5 ημέρες συνέχεια μεσημεριανούς αγώνες με ζέστη και παρότι κάναμε μία παρέμβαση στην επιτροπή για ένα ρεπό δεν μας άκουσαν. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί. Αυτά τα παιδιά είναι ερασιτέχνες κι όχι επαγγελματίες.
Ξεκινήσαμε τη διοργάνωση κόντρα στην πολύ καλή και με γεμάτο ρόστερ, Ιταλία και κερδίσαμε στο καλάθι. Στο δεύτερο παιχνίδι με την Πολωνία επικρατήσαμε έστω και με πίεση με 80-73. Τρίτο παιχνίδι μέσα σε ισάριθμες ημέρες ήταν με την Ισπανία όπου καταρρεύσαμε και δεν είχαμε δυνάμεις. Στο επόμενο παιχνίδι με την ισχυρότατη Ουκρανία επίσης χάσαμε έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις».

Για τους στόχους που θέτει από εδώ και πέρα
«Οι στόχοι είναι να ανανεώσουμε την ομάδα με όσο καλύτερους παίκτες μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα. Ψάχνουμε παιδιά έτοιμα που να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στα πόδια τους και να είναι όχι αποκλειστικά κωφοί αλλά και βαρήκοοι.
Μόνιμα ο σκοπός μας είναι να προσπαθούμε να βρισκόμαστε μέσα στις 6 πρώτες θέσεις για να είμαστε παρόντες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες και πρέπει κάποιοι να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια».