Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους προπονητών και διαιτητών είχε σήμερα (7/4) ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Σκοπός ήταν η ενημέρωση των προπονητών και των διαιτητών για την εθνική πλατφόρμα αθλητικής ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και σε αυτή την τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του συνδέσμου προπονητών μπάσκετ, αλλά και της ομοσπονδίας διαιτητών καλαθοσφαίρισης.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού παρουσίασε τη δομή και τη λειτουργία της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., που στόχο έχει την ανάπτυξη συνεργειών για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων καθώς και τη σχετική ιστοσελίδα με την πλατφόρμα υποβολής αναφορών για περιστατικά χειραγώγησης στον αθλητισμό που σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία.

Υπό το σύνθημα “Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό”, η πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκόμενους και να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο όπου η συμμαχία των δυνάμεων ακεραιότητας θα περιορίσει ή και θα εξαλείψει εμπεδωμένες παθογένειες, με συντονισμένες ενέργειες κυρίως στον τομέα της πρόληψης (ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση), αλλά και στον τομέα της καταστολής (ανάλυση, διερεύνηση, δίωξη).